"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟ-ΡΑΓΙΑΔΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Θα βρεθεί κάποιος να τους στείλει στα τσακίδια?

 


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ως φιλελεύθερος είμαι υπέρ του δικαιώματος κάθε ανθρώπου να αισθάνεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Αν κάποιοι αισθάνονται όχι Έλληνες, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, αλλά Τούρκοι, δεν μπορείς να τους να κάνεις να μην αισθάνονται.

Αισθάνεσαι Τούρκος, παλληκάρι μου;

Πολύ καλά. Σου αφαιρείται η ελληνική υπηκοότητα και πήγαινε στην Τουρκία να πολιτευθείς. Κι αν συνεχίζεις να προωθείς την προπαγάνδα του Ερντογάν, θα σου αφαιρεθεί, για λόγους εθνικής ασφάλειας, και το δικαίωμα να ζεις στην Ελλάδα. Άντε στα τσακίδια.

Έτσι δεν θα είχαμε τα καραγκιοζιλίκια να αλωνίζει το χρηματοδοτούμενο από την Άγκυρα σκληροπυρηνικό «Κόμμα ισότητας ειρήνης και φιλίας» (τουρκ. Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi‎‎, DEB) που αυτοαποκαλείται ως «το πρώτο και μοναδικό πολιτικό κόμμα της "Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος γενικώς των «εθνικών μειονοτήτων» και να εκδίδει δελτία τύπου σαν κι αυτό:

 

«20 Μαΐου Δευτέρα, επισκεφθήκαμε την Έδεσσα, την περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές μας για το 2024, η Ευγενία Νατσουλίδου, μέλος της Μακεδονικής μειονότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υποψήφια μας κα Νατσουλίδου και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μακεδονική μειονότητα στην περιοχή. Η πρόεδρος Τσιγδέμ Ασάφογλου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ εξέφρασαν τη σημασία της συνεργασίας με την κα Νατσουλίδου στις Ευρωεκλογές του 2024 και τον αγώνα έναντι στα προβλήματα της μακεδονικής μειονότητας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του 2024 κα Νατσουλίδου για τη φιλοξενία της. Ως ΚΙΕΦ, υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, όπως και η δική μας μειονότητα, αγωνίζονται για τα δικαιώματα και το δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: