"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Δύο αρχηγοί, ένας ναύαρχος και μαύρο, κατάμαυρο (πίσσα) χρήμα

 




Του Θανάση Μαυρίδη

Ο κ. Κασσελάκης μιλάει για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ναύαρχος Ευάγγελος, περιζήτητος υπουργός για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας ζητά να μην πέφτουμε από τα σύννεφα.

Είναι η πρώτη φορά που ομολογείται τόσο ανοικτά η ύπαρξη μαύρου πολιτικού χρήματος και οι δικαστικές αρχές έχουν πλέον το λόγο. Για να αποδείξει ο κάθε ένας την ορθότητα των ισχυρισμών του.

Διότι, δεν μπορείς, κύριε Κασσελάκη, να βγαίνεις με αυτόν τον τρόπο και να διασύρεις τα ιερά και όσια της αριστεράς.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που δίδουν χρήματα στα κόμματα και αυτό συμβαίνει με όλα τα κόμματα, μας λέει ο κ. Αποστολάκης. Κι εμείς που πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τα κόμματα της δεξιάς που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι για τους αγνούς και αμόλυντους της Αριστεράς.

Πάει, χάλασε ο κόσμος…

Πίσω απ' αυτήν τη ρητορική του κάθε άλλο παρά αφελούς Στέφανου Κασσελάκη κρύβεται ένα οργανωμένο σχέδιο αποκαθήλωσης του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πραγματικότητα ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει κάτι διαφορετικό από εκείνο που έκανε ο κ. Τσίπρας σε σχέση με τον κ. Αλαβάνο.

Ωστόσο, υπάρχει μία διαφορά:

Ο κ. Τσίπρας ήταν παιδί του κομματικού σωλήνα, μεγάλωσε και έζησε στα υπόγεια των κομματικών μηχανισμών. Εκεί που οι άνθρωποι μαθαίνουν το πώς να μαχαιρώνουν πισώπλατα τους φίλους και συντρόφους τους, όπως τα παιδιά μαθαίνουν να μπουσουλάνε.

Ο κ. Κασσελάκης, όμως, δεν έχει ανάλογη εμπειρία και η άγνοια κινδύνου δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την πολιτική του επιβίωση. Το να πούμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να κοιμάται με ανοικτό το ένα μάτι, ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται ούτε καν τους φύλακές του, δεν έχει νόημα. Επειδή ο ίδιος πιστεύει ότι είναι άτρωτος, κάτι σαν τους σούπερ ήρωες των καρτούν.

Στο μεταξύ άνοιξε, ηθελημένα ή άθελά του, την πόρτα της αποθήκης με τα άπλυτα. Και δεν θα ασχοληθούμε με εκείνους που έχουν πίστη στα ιερά και όσια της αριστεράς, πίστη ισχυρότερη και από εκείνη ακόμη που έχουν τα μέλη μιας θρησκευτικής σέχτας προς τον ηγέτη τους.

Θα πούμε όμως ότι με αυτά και με εκείνα γκρεμίζεται ένας ακόμη μύθος: Ότι αυτοί δεν είναι σαν τους άλλους!

Κι αν μέχρι σήμερα λέγαμε ότι το μαύρο πολιτικό χρήμα υπάρχει, είναι η πρώτη φορά που ομολογείται από κάποιον άμεσα εμπλεκόμενο και με τόσο κυνικό τρόπο. Έχουμε, λοιπόν, από κάπου να πιαστούμε για να συνεχίσουμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση που άνοιξε ο κ. Κασσελάκης. Και την οποία επιβεβαίωσε ο κ. ναύαρχος.

 

Όποιος λοιπόν θέλει να βρει την αλήθεια ξέρει από πού θα ξεκινήσει.

Κι όποιος θέλει να δώσει πραγματική λύση στο πρόβλημα, δεν έχει παρά…

 

 να αντιγράψει όσα κάνουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Όλες οι χρηματοδοτήσεις στο φως. Για να γνωρίζουν οι πολίτες και να σταματήσει να υπάρχει μαύρο χρήμα. Διότι χρήμα θα εξακολουθήσει να ρέει, επειδή οι οργανισμοί αυτοί χρειάζονται χρήματα για να λειτουργήσουν. Όπως πολύ σωστά λέει και ο ναύαρχος. Το θέμα είναι το χρήμα αυτό να μην είναι μαύρο. Αλλά δηλωμένο και φορολογημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: