"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίοι ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ: Στο «κενό» το μήνυμα των εκλογών


 
Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III Sorbonne Nouvelle

 

Ως φαίνεται, το μήνυμα των εκλογών δεν το έλαβαν αυτοί που έπρεπε.

Η κυβέρνηση δηλαδή και ο πρωθυπουργός.

Η αντίδραση της κυρίας Βούλτεψη το βράδυ των εκλογών, όπου δεν άφησε άνθρωπο να μιλήσει, οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους και ότι το πρόβλημα με τον γάμο των ομοφυλοφίλων ήταν η υπερπροβολή, και άλλα ευτράπελα καταδεικνύουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Το βράδυ των εκλογών το μήνυμα που είχε πάρει ο κ. Μητσοτάκης ήταν ότι πρέπει να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Αυτό κατάλαβε.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με έναν ανασχηματισμό θα καταφέρει τα «παραπλανημένα» πλήθη που προτίμησαν είτε να απέχουν είτε να ψηφίσουν κάτι πιο δεξιό σε απόψεις να τον αγαπήσουν.

Δεν θα συμβεί αυτό και απορώ πώς δεν το αντιλαμβάνεται. Ο ανασχηματισμός εντάσσεται στη λογική «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Ο κόσμος καταψήφισε τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο τα πρόσωπα. Δεν ψήφισε άλλα κόμματα για να τρέξουν γρηγορότερα ο εκφυλισμός της κοινωνίας, η καταβαράθρωση της οικονομίας, η υπερφορολόγηση και η αισχροκέρδεια.

Για να βοηθήσουμε λίγο τον κύριο πρωθυπουργό στο έργο του, θα αναφέρω μία λίστα με το τι περιμένει να δει ο κόσμος που τον εγκατέλειψε.

Κατάργηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και ως εκ τούτου και των δικαιωμάτων τεκνοθεσίας, καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυρή εθνική θέση απέναντι στις ορέξεις της Τουρκίας και όχι πολιτικές κατευνασμού, μη νομιμοποίηση της λαθρομετανάστευσης, παύση χρηματοδότησης πολιτικών εποικισμού, απελάσεις, πάταξη του εγκλήματος, βαριές ποινές για τους εγκληματίες, να χτιστεί καμία φυλακή ακόμα, να φύγουν τα εθνομηδενιστικά προγράμματα από τα σχολεία, να κυνηγηθεί η αισχροκέρδεια και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλά άλλα.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια είχε πέντε χρόνια να κάνει κάτι σε αυτούς τους τομείς. Δυστυχώς αυτά τα πέντε χρόνια …

 

τα αξιοποίησε για να κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από τις εκλογές προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα μεγάλης νίκης έχοντας τους δημοσκόπους να τους παρουσιάζουν ως αδιαμφισβήτητους νικητές του 33%. Βέβαια όποιος μιλούσε με τον κόσμο και κυκλοφορούσε στην κοινωνία έβλεπε ότι αυτά δεν ισχύουν.

Αλλά όταν ζεις σε γυάλα και έχεις γύρω σου κόλακες, όταν μάθεις την αλήθεια, θα είναι αργά. Η ζημιά θα έχει γίνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: