"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: O ολετήρας, το μαύρο χρήμα και οι χουβαρντάδες με τις τσέπες των άλλων



 Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

μαύρο χρήμα (το) 1. χρήμα που προέρχεται από νόμιμες πηγές «αν δεν ήταν μαύρο το χρήμα, κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχόταν να το εισπράξει» ΣΥΝ δηλωμένο 2. κοινό μυστικό «αν κατάλαβα καλά από τις δηλώσεις του συντρόφου Αποστολάκη, η παράνομη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαύρο χρήμα για όλους τους συντρόφους»

Μετά τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα, ήρθε και ο πιστός Αποστολάκης του να επιβεβαιώσει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη η επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.

Η ορντινάντσα του προέδρου είπε «το ότι διακινούνται μαύρα χρήματα στα κόμματα είναι γεγονός», σαν να μιλούσε για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και πιθανότατα αυτό ακριβώς να έκανε, αν κρίνω από την αντίδραση των αρμοδίων αρχών, οι οποίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα παρότι, αν θυμάμαι καλά, η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι από τα πολύ σοβαρά οικονομικά εγκλήματα.

Αλλά και τι να κάνουν οι αρμόδιες αρχές σε μια χώρα στην οποία για τέσσερα χρόνια επικεφαλής του στρατού της είναι ένας τύπος που προσπάθησε και κατάφερε να συμμετάσχει σε έναν οργανισμό ο οποίος –σύμφωνα με τον ίδιο– διακινεί μαύρο χρήμα;

Κάθε παρέμβαση έχει σκοπό τη σωτηρία κι από ό,τι φαίνεται η Ελλάδα, πιθανότατα, δεν σώζεται με τίποτα.

Ολετήρας

Τους έριξε 3 μονάδες σε ευρωεκλογές με την κυβέρνηση να χάνει 12 και το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει 1, τους απολύει έναν έναν, τους καταγγέλλει για διακίνηση μαύρου χρήματος και τους κλείνει και την εφημερίδα τους. Τελικά, ο Στέφανος ο Κασσελάκης είναι ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μόνος του.

Χουβαρντάδες με τις τσέπες των άλλων

Εννοείται πως οι σύντροφοι που διαδηλώνουν και σκίζουν τα ρουχαλάκια τους για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ (ή παλιότερα τον περιορισμό της ΕΡΤ σε ένα λογικό μέγεθος) δεν έχουν τον ίδιο καημό για το κλείσιμο της «Αυγής». Τη ΛΑΡΚΟ (όπως και την ΕΡΤ) την πληρώνουμε όλοι μαζί ενώ την «Αυγή» την πληρώνει μόνο το κόμμα τους.

Και ως γνωστόν…

 

 το κόμμα τους δεν αποτελείται από κορόιδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: