"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Το δικό μας το σπίτι (ΣΥΡΙΖΑ) σε άλλον νοικιάστηκε! (Από σουξέ του καλοκαιριού)…


 

Toυ Άρη Πορτοσάλτε

Το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ, μην ξεχνιόμαστε, είναι κωμωδία και ψυχαγωγία για άλλους. Αυτό που πιθανότατα σοκάρει τον Κασσελάκη και τον αποσταθεροποιεί είναι ότι αντιλαμβάνεται, πως όσοι έως τώρα φάνηκαν να τον υποστηρίζουν παρασκηνιακά, πλέον τον θεωρούν αναλώσιμο.

Προκειμένου να μην καταρρακωθεί η αυτοπεποίθηση του βάλθηκε να καθαρίσει το οικόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ από τα ξερόκλαδα!

Δύσκολη η δουλειά του, για να πούμε τη «μαύρη» αλήθεια, καθώς πάνω από το κεφάλι του σχίζουν τον αέρα βεγγαλικά και από κάτω σπέρνονται νάρκες. Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος «πυρκαγιάς» στην Κουμουνδούρου, στο Σικάγο και στις Σπέτσες. Πολύ αυξημένος και ο κίνδυνος αυτανάφλεξης. Η δεύτερη διάσπαση, μέσα στην ίδια σαιζόν, είναι ήδη σε εξέλιξη, Το κόμμα Κασσελάκη έτοιμο να γεννηθεί...

Η κατάσταση βράζει, θυμίζει την απεικόνιση των καβγάδων στα κόμιξ, όπου οι εμπλεκόμενοι χάνονταν σε ένα σύννεφο από όπου ξεπετιούνταν πόδια και σφιγμένες γροθιές και ξεπηδούσαν ήχοι όπως «πόινκ» και τα…γαλλικά συμβολίζονται με νεκροκεφαλές. Κορυφαία στελέχη «καρφώνουν» το ένα το άλλο, μονομαχώντας στο Ελ Πάσο του «Χ», ο Θανάσης, μέντωρ του Αλέξη Τσίπρα, αμφισβήτησε ανοιχτά την ηγεσία του Στέφανου, την ώρα που λίγοι και εκλεκτοί ΠΑΣΟΚοι και ΣΥΡΙΖΑίοι είτε είναι ρομαντικοί, είτε γνήσιοι survivors οραματίζονται την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Δούκας προτείνει εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο αποστέλλοντας και πλήρη οδικό χάρτη. Η Αθήνα μπορεί να περιμένει. Την ίδια ώρα, από τη Χαριλάου Τρικούπη, λένε οι κακεντρεχείς, ακούγεται σπαραχτικό scream «Χάσαμε Νίκο, φύγε…».

Γίνονται και άλλα, το θέαμα είναι πλούσιο, εφάμιλλο του Euro, αληθινά σπαρταριστό, οι εξελίξεις καταιγιστικές, αλλά είναι αδύνατον να χωρέσει σε ένα άρθρο τέτοιο άφθονο υλικό, το οποίο μάλιστα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Ο Κασσελάκης έστειλε το μήνυμα από την Αμερική, αναρτώντας μπροσούρα μανιφέστο-καταστατικό (τρία σε ένα) και εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για τα περί κομματικής οξυγονοκόλλησης, με στόχο την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ώρα που πετάει τα εύφλεκτα, άχρηστα και φερτά υλικά από το οικόπεδο, τώρα βρήκαν οι καλοθελητές να τον κοντύνουν;

«Γιατί αυτή η συζήτηση για «συγκόλληση» τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη;» είπε, απ' όπου κι αν βρίσκεται στις ΗΠΑ.

 

Μια σωστή δουλειά δεν τον αφήνει να κάνει το «σύστημα» που μοιάζει με Λερναία Ύδρα και πολεμάει τον Στέφανο. Κι εκεί εξαπέλυσε τη ρουκέτα.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα. Λοιπόν, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του άλλου;

 Του Αλέξη Τσίπρα, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, υποδεχόταν σακούλες και φακελάκια;

Αυτό μας λέει… 

Κι αν ακόμα υπήρχαν αμφιβολίες τις διέλυσε ο ναύαρχος, με τη ναυτική σαλοπέτα, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι ξέρει πώς τα κόμματα έχουν και μαύρο χρήμα…Όπως είχε κι ο Πολάκης δήμαρχος διπλά βιβλία. Την τέχνη τη γνωρίζουν καλά!

Τα περίφημα… νυχτερινά, όπως τα αποκαλούν άνθρωποι της αγοράς.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Η τοποθέτηση του άλλοτε αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έρχεται μετά την ανάρτηση-απόφαση του Προέδρου Στέφανου να τελειώνει με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Ευρισκόμενος, προφανώς, σε κατάσταση έντασης, δρομολογεί κι άλλες απολύσεις, κλείνοντας αρχικά το ημερήσιο φύλλο της κομματικής «Αυγής», όπως διατείνεται, στο «πλαίσιο μιας επίπονης διαδικασίας εξορθολογισμού». Πριν απ’ όλα όμως ο ναύαρχος θα πρέπει να ξεκινήσει από την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος, πρώτα στο κόμμα του.

Δεν φανταζόμουν ότι τα «θανατηφόρα» τρολ του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην πραγματικότητα…

 

 κότες λειράτες!

Την ώρα που ευνοημένο (και φοβισμένο μην απολυθεί) δηλητηριώδες τρολ, έγραφε στην πλατφόρμα «X», «Αυτός είναι καπετάνιος», καμαρώνοντας για τη μακροσκελέστατη ανάρτηση Κασσελάκη. Έτερο σιχαμερό τρόλ, απολυμένο προσφάτως και πικραμένο, έτριξε τα δόντια στον Πρόεδρο, διότι ξεπέρασε κάθε όριο. «Ως εδώ Στέφανε Κασσελάκη! Κάθε δήλωση σου και μια θαλασσοταραχή […] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι "μας" και δεν υπάρχουν "μου". Δυστυχώς μας πρόδωσες. Αντίο», του έγραψε με δυο κόκκινα θαυμαστικά στο τέλος, διότι είναι και πολύ αριστεροί…

Βρήκαν ευκαιρία, οι ευφάνταστοι χρήστες της δικτύωσης και έπιασαν να αφιερώσουν στα προδομένα στελέχη και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τον στίχο-ύμνο του καλοκαιριού:

«Το δικό μας το σπίτι (ΣΥΡΙΖΑ) σε άλλον νοικιάστηκε. Τη δική μας τη θέα κοιτούν αγκαλιά…».

Και το ενοίκιο στα μαύρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: