"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικα ΕΘΝΙΚΑ ΨΩΝΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: H παράνοια του "άριστου"


Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ο κομματικός οπαδικός τύπος έχει την ίδια "ποιότητα" με τον ποδοσφαιρικό. Λογικό, διότι ο στόχος τους είναι κοινός: να ντοπάρουν τους οπαδούς και να εξυμνήσουν την ομάδα και κυρίως τον πρόεδρο - ηγέτη.

Δείτε πώς παρουσιάζει τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την επική σφαλιάρα των ευρωεκλογών, η ντουντούκα του Μα(ρ)ξίμου.

Τίτλος: "Άνοιξαν οι πόρτες στους γαλάζιους βουλευτές."

Τι εννοεί ο ποιητής;

Ότι μέχρι τώρα ήταν κλειστές;

Δηλαδή οι κυβερνητικοί βουλευτές ήταν αποκλεισμένοι από την κυβερνητική λειτουργία;

Και αυτό το άνοιγμα έγινε λόγω εκλογικής σφαλιάρας;

Αν έπαιρνε και στις ευρωεκλογές η ΝΔ 41%, οι πόρτες σε ποια ακριβώς κατάσταση θα βρισκόντουσαν;

Δηλαδή, τι επικρατούσε πριν;

Μας ενημερώνει το άρθρο: " Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε μεγάλη γκρίνια για το ύφος και τη στάση ορισμένων υπουργών οι οποίοι αγνοούσαν τα δίκαια αιτήματα των βουλευτών. Έλειπε, δηλαδή, ο δίαυλος επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και βουλευτών."

Σώπα ρε φίλε! Δύο υπουργοί Επικρατείας και τρεις υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ, σύνολο πέντε, ζωή νά'χουν, που υποτίθεται ότι ήταν ακριβώς γι' αυτή τη δουλειά, δεν κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες;

Όμως, πού ξέρει η καλή εφημερίδα ότι τα αιτήματα των βουλευτών στους υπουργούς ήταν δίκαια;

Μήπως τους είχαν ζαλίσει, ειδικά τους εξωκοινοβουλευτικούς, με ρουσφέτια;

Αν ήταν δίκαια τα αιτήματα και οι υπουργοί κώφευαν, αυτή η στάση είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του υπουργού. Ούτως ή άλλως θα έπρεπε ο "άριστος" ΠΘ να ψάξει και να μάθει.

Τι έκανε όμως;

Έκλεισε το μάτι στους βουλευτές: αν είσαστε καλά παιδιά θα σας κάνω κι εσάς υπουργούς.

Ακούστε: «Έχω φροντίσει να κάνω πιο αισθητή την παρουσία των βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα», είπε. «Πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε θέση»!

Θυμάμαι κάποτε που ήταν υπέρμαχος του διαχωρισμού των εξουσιών. Πριν μάθει τα κόλπα με το πώς ανοιγοκλείνεις τις πόρτες. 

 


Εδώ είναι όλη η παράνοια του "άριστου".

 

 "Μιλήστε παιδιά ελεύθερα", είπε στους βουλευτές του, "αλλά... προσέξτε πόσο ελεύθερα!" Αυτό το υπονόησε.

Ιδού τα παραδείγματα, όπως μας τα παρουσιάζει η καλή εφημερίδα.

Πρώτο, αυτό που ενέπνευσε τον τίτλο: "Ήταν μια πολύ εξαντλητική, αλλά ουσιαστική συζήτηση. Με καλή διάθεση συζητήθηκαν όλα, άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα

Τι δεν γνώριζε;

Ας δούμε τι του είπαν και τι απάντησε.

Του είπαν ότι η ΝΔ έγινε ένα μπλε ΠΑΣΟΚ. Δεν του το είπαν έτσι ακριβώς. Είπαν ότι η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από τις ιδεολογικές της ρίζες.

Αλλά τους αποστόμωσε ο άριστος: «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ρίζες μας - αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους». Μεταφορικά σχήματα λες και είναι μαθητές δημοτικού που γράφουν έκθεση. Δηλαδή, ο κρατισμός, η υπερφορολόγηση, η εξαφάνιση του κράτους δικαίου, ο ευνουχισμός της αστυνομίας, η πλημμύρα των λαθροεισβολέων, ο Μπάμπης που θα γίνει μάνα, οι παρελάσεις των τσίτσιδων, η woke ατζέντα, όλα αυτά είναι τα κλαδιά.

Οι ρίζες όμως, εκεί αμετακίνητες, πατριωτικές: «Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της ΝΔ, της παράταξής μας» είπε ο άριστος.

Τι θα πει "δεν δέχομαι κουβέντα";

Αυτή είναι η ελεύθερη συζήτηση. Είναι πατριωτισμός η μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική δυστοπία και άντρο εγκληματικότητας; Ε, ρε τι σου κάνει το Χάρβαρντ!

Έχει όμως και συνέχεια.

Ο Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην κεντρώα στροφή της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και κατέληξε στο ότι «άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο πράγμα η ιδεολογική μετάλλαξη. Πρέπει να γυρίσουμε στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Τότε ο άριστος έκανε παρέμβαση και υπογράμμισε ότι «ακολουθούμε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Καραμανλή και κάνουμε διευρύνσεις», καταλήγοντας ότι ο Καραμανλής υπήρξε ο πρώτος πραγματιστής πολιτικός ενσωματώνοντας πολιτικούς από άλλους χώρους. Το ότι ψάχνεις με το λυχνάρι να βρεις έναν πολιτικό στη ΝΔ να είναι από τη ΝΔ καθώς όλοι προέρχονται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΠΟΤΑΜΙ, μάλλον δεν απασχολεί τον "άριστο".

Αυτό όμως που ενόχλησε πολύ ήταν ο Σαλμάς.

Διαβάζουμε: "Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και κατηγόρησε το πρωθυπουργικό μέγαρο ότι «κυβερνάει με μια ομάδα πέντε έξι ατόμων» ενώ σε κάποιο άλλο σημείο κινήθηκε στα όρια της προσωπικής επίθεσης στον πρωθυπουργό ψέγοντάς τον ότι κυβερνά με τους λίγους (ολιγάρχες και ελίτ) και όχι με τους πολλούς. Η επίθεση αυτή, όμως, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει και να βάλει στη θέση του τον βουλευτή, τονίζοντάς του ότι «δέχομαι κάθε κριτική, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει ότι δεν κυβερνάμε για τους πολλούς» και συνεχίζοντας σημείωσε ότι «το 41% που πήραμε στις εθνικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής μας για τους πολλούς».

Ξέχασε ότι η συζήτηση γινόταν όχι για το 41% αλλά για το 28%. Αλλά δεν ξέχασε ότι…

 

 όποιος αμφισβητεί το Μητσοτακέικο τον τρώει η μαρμάγκα.

Έτσι η καλή εφημερίδα φροντίζει να μας ενημερώσει για το ποιος ετοιμάζεται να φάει σουτ από τη ΝΔ.

Και η κατάληξη.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: