"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Να ονομαστικοποιηθούν τα «μαύρα» κομματικά ταμεία

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης είτε έχει πολλά ράμματα και για τη γούνα του Αλέξη Τσίπρα είτε δημιουργεί επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες που δεν πρόκειται να ωφελήσουν ούτε τον λαό ούτε το κόμμα του ούτε τον ίδιο. Ο λόγος γίνεται για την ανάρτηση που έκανε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Χ, με την οποία έριχνε ευθείες βολές στον Αλέξη Τσίπρα για ύπαρξη μαύρων ταμείων στον ΣΥΡΙΖΑ.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης έγραψε: «Τα μαύρα χρήματα που λιμνάζουν στα κόμματα της Ελλάδας. Το ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι. […] Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “Πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Ετσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Η φράση-κλειδί της ανάρτησης είναι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα».

Επειδή άπαντες γνωρίζουμε στοιχειώδη ελληνικά, θεωρούμε ότι με αυτές τις προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις ο κ. Κασσελάκης δαχτυλοδείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ότι έπαιρνε μαύρο χρήμα.

Γι’ αυτό πρέπει να επέμβουν άμεσα οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας και να καλέσουν και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τις καταγγελίες και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και όσα στελέχη ασχολούνται με τα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύονται τόσο σοβαρές κατηγορίες και οι αρμόδιες Αρχές να προσποιούνται ότι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα…

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης οφείλει να γίνει πιο συγκεκριμένος και για όσα γνωρίζει σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα και τα μαύρα ταμεία τους. Η φράση του «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας» υποδηλώνει ότι γνωρίζει και ποσά και πρόσωπα που τα λαμβάνουν, και κόμματα που τα… αξιοποιούν.

Φυσικά, ουδείς αμφιβάλλει ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι αξιοθρήνητος, ολότελα αποτυχημένος και διεφθαρμένος. Ομως, ο κ. Κασσελάκης …

 

είναι αρχηγός κόμματος και έχει την υποχρέωση να συμπεριφέρεται με τρόπο που αρμόζει στο αξίωμά του. Δηλαδή οι καταγγελίες του να είναι συγκεκριμένες.

Τα «μαύρα ταμεία» των κομμάτων δεν είναι απρόσωπα. Δεν λειτουργούν μόνα τους. Ας ονοματίσει, λοιπόν, τους «λαδιάρηδες» ο κ. Κασσελάκης.

 

Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: