"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Κάνε την Κουμουνδούρου airbnb, πρόεδρε!

 

Tου Ηλία Ψυχογιού

"Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα" λέει ο θυμόσοφος λαός και από αυτή τη μοίρα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε και ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα θυμάμαι τις προσπάθειες του Νίκου Παππά να κλείσει ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες (του κόστισε μία καταδίκη 13-0), τις συλλήψεις διευθυντών και εκδοτών εφημερίδων που ασκούσαν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2015-2019 και τις εκδιώξεις δημοσιογράφων από την ΕΡΤ για να αντικατασταθούν από κομματικούς σφουγγοκωλάριους.

Και επειδή την Ύβρη της προσπάθειας να ελεγχθεί η ενημέρωση ακολουθεί ΠΑΝΤΟΤΕ η Άτη, η Νέμεση και στο τέλος η Τίση, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τη διάλυση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τον σύντροφο πρόεδρο Κασσελάκη.

Μην είναι που ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε, λένε οι κακές γλώσσες, να απαρνηθεί τον Χρήστο Σπίρτζη και να κάνει δήλωση εναντίον του;

Μην είναι που ο Θανάσης Καρτερός (ο "φάτε άφοβα μαρούλια"), έμπιστος του πρώην προέδρου, αποδομεί την ηγεσία Κασσελάκη όποτε του δοθεί η ευκαιρία; Και του δίνεται συχνά…

Μην είναι που ο ίδιος ο σ. πρόεδρος Κασσελάκης έχει μία μικρή "αλλεργία" στην κριτική; Και μέσα από το κόμμα του, του ασκείται έντονη, ειδικά από τα κομματικά ΜΜΕ.

Όταν η προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεπε μία ιστορική εφημερίδα όπως η Αυγή, η οποία είχε φιλοξενήσει στις σελίδες της μερικές από τις καλύτερες δημοσιογραφικές πένες αυτής της χώρας, σε "πληρωμένο πιστόλι" κατά των πολιτικών της αντιπάλων, ήταν λογικό να χαθεί η αξιοπιστία της εφημερίδας στους πολίτες.

Ναι, η Αυγή ποτέ δεν πουλούσε πολλές χιλιάδες φύλλα. Είχε όμως μία ποιότητα, η οποία την καθιστούσε βιώσιμη επειδή πολίτες άλλων πολιτικών πεποιθήσεων την αγόραζαν για να διαβάσουν μία εμπεριστατωμένη ιδεολογική άποψη, αντίθετη από τη δική τους.

Αυτό κατέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας, και τώρα ο Κασσελάκης, ως ιδιοκτήτης του κόμματος, της βάζει λουκέτο.

Ας μην αμφιβάλλει κανείς. Στην Αυγή θα μείνουν μόνο οι πιστοί του νέου προέδρου για να συντηρούν μία μαρκίζα, η οποία καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν της ανανεωτικής αριστεράς (η οποία πέθανε μαζί με τον Λεωνίδα Κύρκο).

Και στον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ όμως ο σ. πρόεδρος Κασσελάκης, με το πραγματικό επιχείρημα της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, θα πραγματοποιήσει επιπλέον περικοπές εξόδων και μειώσεις στους έμμισθους συνεργάτες, ως προειδοποίηση προς όποιον τον αμφισβητεί. Μόνο που μαζί με τους εσωτερικούς του αντιπάλους, ο σ. πρόεδρος Κασσελάκης θα αφήσει στον δρόμο και απλούς εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ.

"Ψιλά γράμματα" θα μου πείτε, για κάποιον που έχει εργαστεί στην Goldman Sachs

Επειδή όμως ο γράφων, εκτός από κριτική, θέλει να κάνει και προτάσεις βασισμένες στην πραγματικότητα, θα ήθελα να δώσω μία ακόμα διέξοδο μείωσης των εξόδων του κόμματος με ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων: Το ιδιόκτητο κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το εμβληματικό κτίριο θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί είτε σε κτίριο επαγγελματικών χώρων (με τα τετραγωνικά που έχει και το σημείο όπου βρίσκεται "πιάνει" τουλάχιστον 40.000€ μηνιαίως), είτε ένα καταπληκτικό κτίριο με κατοικίες Airbnb.

Όσο για τις κομματικές λειτουργίες και συγκεντρώσεις, ο σ. πρόεδρος Κασσελάκης ως νέος της εποχής θα αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία και τις τηλεδιασκέψεις. Με τον ρυθμό των απολύσεων που κάνει άλλωστε, δεν θα μείνουν και πολλοί για να μιλάει μαζί τους…  

Αντί επιμυθίου:

Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου με πήγαινε να δω παραστάσεις του Καραγκιόζη και μου αγόραζε ποκ κορν σε μία τεράστια σακούλα. Χτες προμηθεύτηκα πολλές τέτοιες σακούλες γεμάτες με το λαχταριστό έδεσμα. Θα χρειαστούν!

Κάτσε να δω…

 

 τιμή διανυκτέρευσης για τη σουίτα "Γραφείο Προέδρου" στην Κουμουνδούρου…

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: