"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Τα «μαύρα ταμεία» του ΣΥΡΙΖΑ «οδηγούν» στο Ίδρυμα Κασσελάκη

 


Tης Κατερίνας Γαλανού

Ο δήθεν «ανέκδοτος» του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, αποτελεί την εκκίνηση του ανένδοτου στον προκάτοχό του, τον οποίο κηλιδώνει υπονοώντας ότι υπήρξε υποδοχέας μαύρου χρήματος με το οποίο λειτουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά ΜΜΕ και οι στρατιές των τρολ.

Η στρατηγική που εισήγαγε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενος στις ΗΠΑ είναι δαιμόνια και συνοδεύεται με την επανεμφάνιση του, εξαφανισμένου για μεγάλο διάστημα ναυάρχου - υπασπιστή, του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Με την επίμαχη υπερ-ατλαντική ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης κατηύθυνε στοχευμένα τη συζήτηση, από το δικό αδιευκρίνιστο (προς ώρας) Πόθεν Εσχες, στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Τσίπρα.

Κατά την επιστροφή του από τις  ΗΠΑ,  προφανώς όλοι θα ανέμεναν να φέρει μαζί του τις αποδείξεις από το IRS - όπως ο ίδιος έχει δεσμευθεί - για τα φορολογημένα και διάφανα χρήματά του. Αντί αυτού προχώρησε σε ένα μανιφέστο από το facebook, για τα μαύρα χρήματα στην πολιτική, διαβεβαιώνοντας ότι ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα και δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης.

Στοχευμένα και επιδεικτικά προκάλεσε τη σύνδεση και τους αναμενόμενους συνειρμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, την όποια αμφιβολία για το στόχο του κυρίου Κασσελάκη διέλυσε ο ναύαρχος Αποστολάκης με τη φράση «ξέρετε κανένα κόμμα να μην παίρνει μαύρα;».

Που σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν βεβαίως από τον Στέφανο Κασσελάκη,  έπαιρνε μαύρο χρήμα.

Το αφήγημα εκτός από το μεγάλο λεκέ που εναποθέτει στο όνομα του κυρίου Τσίπρα, λίγες μέρες αφότου επιχείρησε - επιτυχημένα κατά κοινή ομολογία - το rebranding στο Ωδείο των Αθηνών, επιτρέπει στον κ. Κασσελάκη, να προχωρήσει, δήθεν για λόγους οικονομικής εξυγίανσης, στην «αιματοχυσία» και την εκκαθάριση όλων των ανθρώπων του προκατόχου του.

Ό,τι έχει απομείνει στις κομματικές υπηρεσίες, στα κομματικά μέσα ενημέρωσης και κάθε άλλο «μαγαζάκι» που πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις προσεχείς μέρες όπως λέγεται, θα υπάρξει αποκάλυψη της μαύρης τρύπας στα οικονομικά της Κουμουνδούρου,  προκειμένου εμμέσως να υποδειχθεί ξανά, ότι κάποια μαύρα ταμεία και άγνωστες πηγές στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια το κομματικό οικοδόμημα. 

Πάνω απ' όλα, η ιστορία αυτή, που στήθηκε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, βοηθάει τον κ. Κασσελάκη να εμφανίσει το αμφιλεγόμενο Ίδρυμα που στήνει στην Αμερική ως αναγκαίο για να στηρίξει οικονομικά με διαφάνεια το κόμμα και να πληρώνει του εργαζόμενους.

 

Το Ίδρυμα, που θα πολεμάει ενάντια στην ακροδεξιά, θα χρηματοδοτείται, σύμφωνα με τις διαρροές από δωρεές παραγόντων και δωρητών που θέλουν να «συνδράμουν» ώστε να μείνει «άσπιλος» και να σώσει τη χώρα…

Αν δεν τα καταφέρει να μείνει αρχηγός στο ΣΥΡΙΖΑ ή χάσει το δαχτυλίδι της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς έχει έτοιμο και το άλλοθι:

Θα τον έχουν φάει όσοι στηρίχθηκαν στο μαύρο χρήμα.  

Η εξυπηρέτηση των πολλαπλών αλλότριων σκοπών του νέου αρχηγού, είναι η μια παράμετρος στην εξίσωση «ΣΥΡΙΖΑ - μαύρο χρήμα» όπως την έθεσε.

Η άλλη παράμετρος είναι …

 

το τι πραγματικά συνέβαινε στον ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Τσίπρα και εν τη παντοδυναμία του Νίκου Παππά. Όταν π.χ  αποκαλύπτονταν ότι μέτοχος στην Αυγή ήταν μια off shore στην Κύπρο, που διέθεσε το 2014 100.000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας, ή όταν είχε λάβει ήδη από το  2009 δάνειο 1.5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα με εγγύηση την… κυκλοφορία της και μια εγγυητική επιστολή από τον ΣΥΝ.

Την ιστορική «Αυγή» που κάποτε κόσμησε τη δημοσιογραφία, θέλησε πάντως να κλείσει και ο Αλέξης Τσίπρας, με το επιχείρημα ότι εκεί κατέληγε το 72% της κρατικής επιχορήγησης που έπαιρνε το κόμμα.

Οι πολύ κακές γλώσσες στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα λένε ωστόσο, ότι ο Στ. Κασσελάκης θα έχει σύντομα «τσάμπα» αυτό που πρόσφερε ελλιπώς και ακριβά η Αυγή. Έναν ιστορικό τίτλο στα περίπτερα, χωρίς να χρειάζεται μάλιστα να τον πληρώνει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: