"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚικά ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ανδρουλάκης για τη ΝΔ

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

ανδρουλάκης (ο) 1. ανήμπορος, ανεπαρκής, «ρε συ, ο Νικόλας είναι ανδρουλάκης ακόμα και για απλός βουλευτής, όχι για αρχηγός κόμματος», 2. απαραίτητος, πολύτιμος, «ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ανδρουλάκης για τη Νέα Δημοκρατία», 3. αυτός που δεν έχει αυτογνωσία, αυτός που δεν καταλαβαίνει τις περιορισμένες του δυνατότητες, «είναι στενάχωρο να τον βλέπεις να προσπαθεί ματαίως τόσο καιρό, αλλά ακόμα κι αν κάποιος του μιλήσει είναι τόσο ανδρουλάκης που δεν πρόκειται να σταματήσει».

Χειρότερος δεν μπορεί να είναι...

Αν κάποιος ανησυχεί και αναστατώνεται με την αμφισβήτηση του συντρόφου Ανδρουλάκη, δεν είναι τόσο ο ίδιος ο κραταιός Νικόλας όσο τα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουν, βλέπετε, καλά το πόσα τους έχει προσφέρει με την αδυναμία του να αντιπολιτευτεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και τρέμουν στην ιδέα της αντικατάστασής του.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή να στερείται σοβαρών στελεχών, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι όποιος κι αν τον αντικαταστήσει χειρότερος από τον άνθρωπο που νομίζει ότι στον 21ο αιώνα μπορεί ακόμα να επικαλείται τον μπαμπούλα της Δεξιάς, αποκλείεται να είναι.

Ενας κολλημένος στη δεκαετία του ’80 κομματάνθρωπος, που πιστεύει ότι οι πολίτες θα σοκαριστούν επειδή τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ (Νικόλα, κανείς δεν νοιάζεται), δηλαδή ένας άνθρωπος εκτός τόπου και χρόνου είναι ό,τι καλύτερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του, που βλέπουν τη μοναδική πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να τους απειλήσει, κολλημένη στο βάλτο της αντιδεξιάς παπανδρεϊκής παρελθοντολαγνικής υστερίας.

Ευκολάκι

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω όσους λένε...

 

  τις τελευταίες ημέρες ότι η συνταξιούχος κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στην Αλεξανδρούπολη, κυρία Γαλάτω, δεν θα τα καταφέρει στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Θα ξεχνούν μάλλον ότι ο Νικόλας ο Ανδρουλάκης ήταν για 10 χρόνια εκεί και δεν φάνηκε να δυσκολεύεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: