"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΚΗΦΗΝΟ-ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Οριζόντιο πριμ «παραγωγικότητας» !

 


Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Στην καταραμένη ιδιωτική οικονομία, ο πολύ καλός παίρνει bonus κι ο πολύ κακός παίρνει πόδι.

Στον παράδεισο του Δημοσίου, ο πρόεδρος του 62μελούς τάζει πριμ παραγωγικότητας το οποίο, ακούστε να θαμάξετε: "Το 40% του ποσού της ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς σε εργαζομένους και το 60% ανάλογα με την προσφορά του καθενός".

Ήγουν: το 40% (του 15% των ετησίων αποδοχών) δηλαδή το 6% θα δοθεί ως αύξηση σε ΟΛΟΥΣ. Το υπόλοιπο 9% ανάλογα με την προσφορά του καθενός, την οποία θα διαπιστώνουν οι προϊστάμενοι και θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις.

Φαντάζεστε τι σύστημα αξιοκρατίας θα εφαρμοστεί σε ένα Δημόσιο που δεν έχει ακόμα "περιγραφή θέσης εργασίας" το job description που λέμε στο χωριό, για κάθε υπάλληλο.

Το έβαλαν το βύσμα σε ένα γραφείο, του είπαν κάθε φορά που θα σου φέρνουν ένα χαρτί θα βάζεις και μια σφραγίδα, του φέραν 3 χαρτιά εκείνη τη μέρα, έκανε 3 "ντουπ" αυτό ήταν όλο, συνολικός χρόνος εργασίας 6 δευτερόλεπτα. Ναι, αλλά δεν την έκανε άριστα τη δουλειά του;

Θα μου πεις: μα δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που σκίζονται στη δουλειά;

Βεβαίως υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να επιλεγούν. Και αν κάποιος προϊστάμενος λειτουργήσει σωστά και προτείνει τον εργατικό υφιστάμενο για bonus, θα ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι, θα τον καταγγείλουν για δήθεν μεροληψία και κομματικές συμπάθειες, θα κάνει απεργία η ΑΔΕΔΥ και σε λίγο ολόκληρο το 15% θα δοθεί στους πάντες.

Φυσικά, για απολύσεις ανίκανων, ούτε κιχ, ο πρόεδρος του 62μελούς.

Για καταργήσεις οργανικών θέσεων, μια που βάλαμε πληροφορική, τσιμουδιά!

Δούλευε σκλάβε του ιδιωτικού τομέα να πληρώνεις ένα σύστημα που…

 

 σε εξοντώνει για να εξαγοράζει ψήφους.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: