"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

 


Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Συγγνώμη που ρίχνω το επίπεδο, αλλά όλο αυτό εμένα μου ακούγεται σαν εκδρομή με πούλμαν για τους Αγίους Τόπους (αναχώρηση από Πλατεία Κάνιγγος). Ο Στέφανος, με παρέα του τη Ράνια, τη Ρένα και, φυσικά, τον απαραίτητο ναυαρχούκο, επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα.

Ανεξαρτήτως αυτού, πάντως, η επίσκεψη επιτόπου ήταν καλή ιδέα, για τα μέτρα της αγοράς στην οποία απευθύνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Λογικά, η Εφη, ο Αλέξης, ο Γιούκλιντ και τα άλλα τα παιδιά, που είχαν ανέκαθεν καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους, πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους, επειδή πρόλαβε ο Στέφανος να μαζέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στο Μεσανατολικό.

Μπορεί ο αρχηγός της Νέας Αριστεράς (με σήμα την μπανανόφλουδα) να ζητάει σε δραματικό τόνο την άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, την πολυπόθητη φωτογραφία όμως στη Ραμάλα, με το τραπεζομάντιλο στον λαιμό και κάποιον «υπουργό» της Παλαιστινιακής Αρχής στο πλάι, ο Κασσελάκης θα τη βγάλει.

Στην περίπτωση πάντως που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντηθεί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, ας τους ρωτήσει γιατί, μόλις τις προάλλες, ο Μαχμούντ Αμπάς ονόμασε τη Δημοκρατία της Κύπρου «Διοίκηση της Νότιας Κύπρου» σε επίσημη ανακοίνωσή του;

Εχει ενδιαφέρον να μάθουμε τον λόγο!

Πολύ περισσότερο όταν…

 

 η Κύπρος είναι από τις χώρες εκείνες που έχουν αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης από το 1988 κιόλας. (Επειδή το έκανε πρώτη η Τουρκία, οπότε η Κύπρος δεν μπορούσε να υπολείπεται…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: