"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ντροπή σας ξεπλένηδες!

 

Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ακούω διάφορους καραγκιόζηδες να προσάπτουν στην άτυχη γυναίκα από το Μενίδι το ότι δεν δέχθηκε να πάει στη δομή για προστασία και γίνομαι έξαλλος με τη αντιστροφή της λογικής που έχει επικρατήσει σ' αυτόν τον γιδότοπο. Θα έπρεπε δηλαδή να αφήσει το σπίτι της, τα παιδιά της (θα τα έπαιρνε κι αυτά στη δομή;) να αφήσει τη δουλειά της ή να κάνει άνω-κάτω το πρόγραμμα της ζωής της (δεν υπάρχουν δομές σε κάθε γειτονιά, ε;) να μην τολμάει να κυκλοφορήσει (δεν θα έμενε 24 ώρες ταμπουρωμένη μέσα στη δομή, ε;), επειδή ΟΛΟΚΛΗΡΟ το γελοίο σύστημα της ελληνικής γελοίας Δικαιοσύνης (μ.χ.) δεν μπορεί να μαζέψει έναν αληταρά Αλβανό που απειλεί να σκοτώσει.

Δείτε παράνοια να φρίξετε:

Στις 7 Μαΐου, η 40χρονη κατάγγειλε τον αληταρά για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Τον έπιασαν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη. Έμεινε στο κρατητήριο ένα βράδυ και την επόμενη 8/5 πήγε στο αυτόφωρο. Και τι έγινε εκεί; Το κλασικό: αναβολή για τις 17 Μαΐου.

Το δικαστήριο άφησε τον δράστη ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ανάμεσα στους οποίους να μην πλησιάζει την πρώην σύζυγό του!

Ίδρωσε το αυτί του αληταρά! Πόσο βλάκας πρέπει να είναι ένας δικαστής που πιστεύει ότι κάποιος που κυνηγάει να σκοτώσει μια γυναίκα και την ξυλοφορτώνει, μολονότι έχουν χωρίσει εδώ και ενάμισυ χρόνο, θα συγκινηθεί από τους περιοριστικούς όρους!

Ο αδελφός της λέει ότι είχαν πάει κι άλλες φορές στην Αστυνομία. Τον κρατούσαν τη μια ημέρα και μετά τον άφηναν ελεύθερο.

Γιατί ο δικαστής ανέβαλε την υπόθεση;

Διότι δεν υπήρχε, λέει, ιατροδικαστική έκθεση.

Οκ, δεν υπήρχε για τη σωματική βία. Για την απειλή, δεν χρειάζεται ιατροδικαστική έκθεση. Επιπλέον, οι νέες δικονομικές διατάξεις που είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου, έδιναν τη δυνατότητα στους δικαστές να προσδιορίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης, όχι σε δέκα ημέρες αλλά σε τρεις, όσες προβλέπει ο νόμος για το αυτόφωρο. Μέσα σε 3 μέρες θα μπορούσε βγει η ιατροδικαστική έκθεση και ο δράστης να παραμείνει στο κρατητήριο, μέχρι να δικαστεί.

Βέβαια, ακόμα κι αν καταδικαζόταν, η ποινή θα ήταν της πλάκας και με αναστολή ή το πολύ με κοινωφελή εργασία. Άρα, πάλι ελεύθερος ο δολοφόνος.

Για απέλαση, ούτε λόγος! Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιο ούτε της νομοθεσίας ούτε της Δικαιοσύνης. Μπούκαρες στη χώρα; Κατσικώθηκες διά βίου, δεν πα' να είσαι το μεγαλύτερο κάθαρμα.

Αν ψηφίζεις αυτούς που κατάντησαν τη χώρα φαρ ουέστ και γη της επαγγελίας για κάθε κακοποιό, ημεδαπό ή αλλοδαπό που είδε διαλυμένο κράτος και μπήκε, βάφεις τα χέρια σου με αίμα. Και …

 

κανένας δεν σου εξασφαλίζει πως το επόμενο θύμα αυτού του εγκληματικού οικοσυστήματος δεν θα είσαι εσύ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: