"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ορέξεις

 


Του Γιάννη Πρετεντέρη

Παράξενα πράγματα. Αντί ο πρόεδρος Κασσελάκης να πάει Βερολίνο ή έστω να αράξει στην τηλεόραση να δει που σηκώσαμε το 7ο, έτρεχε στην Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ να δει τους Παλαιστινίους.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τουλάχιστον είχε έτσι την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού της Ανεξάρτητης Παλαιστινιακής Αρχής.

Ομολογώ πως δεν ήξερα πόσο σημαντικό πρόσωπο για την επίλυση του Μεσανατολικού και την εκεχειρία στη Γάζα είναι ο υπουργός Τουρισμού των Παλαιστινίων.

Για την ακρίβεια δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τουρισμός στα κατεχόμενα. Αν και υποθέτω πως κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων η τουριστική σεζόν στη Γάζα μάλλον θα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Ευτυχώς οι Στεφανουά μαζί με τον αρχηγό τους βρέθηκαν εκεί για να δώσουν κουράγιο στα δοκιμαζόμενα τουριστικά επαγγέλματα της περιοχής.

Ολοι φυσικά θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος και οι συνοδοί του ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υψηλές προδιαγραφές σοβαρότητας που μας έχουν συνηθίσει.

Κι ότι ως εκ τούτου δεν συναντήθηκαν με τους «ακραίους τρομοκράτες» της Χαμάς αλλά με τους «μη ακραίους τρομοκράτες» της Χαμάς όπως σοφά έχει κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ των δυο ο Αρης – όχι ο Βελουχιώτης…

Δεν ξέρω πού τους βρήκαν. Για να είμαι ειλικρινής υποθέτω πως ο «μη ακραίος τρομοκράτης» είναι κάτι σαν τον «τουρίστα στη Γάζα». Είδος δυσεύρετο.

Και γι’ αυτό ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού ήταν μάλλον ο μόνος μη ακραίος Παλαιστίνιος που είχε χρόνο να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρίνω από την τουριστική κίνηση στην περιοχή δεν θα πρέπει να σκοτώνεται στη δουλειά.

Παρ’ όλ’ αυτά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη συνεισφορά του προέδρου Κασσελάκη στην επίλυση του Μεσανατολικού.

Δεν ξέρω πώς το έλυσε, πιθανώς θα το μάθουμε αργότερα. Σίγουρα θα το αναλύσει σε…

 

 κάποιο επόμενο πρωινάδικο.

Αλλά είναι βέβαιο πως κάποια λύση είχε στο μυαλό του πηγαίνοντας στην Ιερουσαλήμ για να την παρουσιάσει στους Παλαιστινίους.

Διαφορετικά θα καθόταν εδώ με τις ποτάρες του να δει το F4 και την 7η κούπα.

Κι ούτε πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι στην Παλαιστίνη τον συνόδευε το δίδυμο Ρένα – Ράνια που όσο να είναι έχουν ένα κύρος και η γνώμη τους μετράει στα διεθνή πράγματα.

 

Αλλά έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ή θα λύνεις το Μεσανατολικό. Ή θα σηκώνεις την 7η κούπα. Ολα μαζί δεν γίνονται.

Κάτι ήξερε δηλαδή κι ο Σλούκας που άφησε τον πρόεδρο Κασσελάκη στη Βηθλεέμ και πήγε Βερολίνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: