"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο οικονομικός Αρμαγεδδών και το παίγνιο με το Πόθεν Έσχες

 

Της Κατερίνας Γαλανού

Το «ξύλο» που έφαγε η κοινωνία όταν ως μαθητευόμενοι μάγοι οι κύριοι Τσίπρας, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και λοιποί επιδόθηκαν στην άσκηση της διακυβέρνησης με αποκλειστικό εφόδιο τις ιδεοληψίες, τις φαντασιώσεις και τις αυταπάτες, αποτελεί μέχρι σήμερα τη ζώνη ασφαλείας της χώρας, έναντι του νέου αφηγήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Το νόημα συμπύκνωσε προ ημερών στη Βουλή ο πρωθυπουργός όταν απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Οι πολίτες μπορεί να είναι αγχωμένοι, δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά έχοντας την εμπειρία τη δικιά σας, δεν πιστεύουν ότι αν γίνετε κυβέρνηση θα δώσετε αυτά τα χρήματα χωρίς να χρεοκοπήσει ξανά η χώρα».

Κάποτε μια τέτοια προειδοποίηση από το ένα αυτί θα έμπαινε και από το άλλο θα έβγαινε. Πλέον η κοινωνική πλειοψηφία έχει ισχυρή καταγραφή και της λέξης και του νοήματός της. Ξέρει όσα προηγούνται αλλά και όσα έπονται αυτής.

Σε αυτό εδράζεται η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και να υποδυθεί, την αξιόπιστη, σοβαρή και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η υπερπροβολή του επιχειρηματικού…μεγαλείου του νέου αρχηγού δεν γίνεται μόνο για λόγους ναρκισσιστικούς  αλλά και ως δήθεν απόδειξη γνώσης και ικανότητας. Χαρακτηριστικά που δεν πιστοποιούνται πουθενά πλην του επικοινωνιακού πλασαρίσματος.

Οι οικονομικές προτάσεις και τα σχέδια που εμφανίζει η Κουμουνδούρου προσομοιάζουν με τους λογαριασμούς στην παράγκα του καραγκιόζη. Φορολογώντας όπως διατείνονται, περισσότερο 4.810 φορολογούμενους που δηλώνουν εισόδημα άνω των 200.000 ευρώ θα βρουν τα λεφτά για τις ελαφρύνσεις που τάζουν σε 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε τα μέτρα για την ακρίβεια που κατέθεσαν στη Βουλή στα 5,6 δισεκατομμύρια  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρησε στα 3,2 δισεκατομμύρια.

Έκανε λάθος, δεν μέτρησε σωστά το ΓλΚ αντέτεινε η εκπρόσωπος του κόμματος. Δεν έβαλε στον λογαριασμό έξοδα-έσοδα τα δισεκατομμύρια από την έκτακτη εισφορά στα κέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων. Το «λεφτά υπάρχουν» σε νέα version ή του «θα τα πάρουμε από τους πλούσιους» του ΣΥΡΙΖΑ του 2015.

Την αναξιοπιστία του οικονομικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται η προσωπική αναξιοπιστία του προέδρου του, ως προς την υποβολή της δήλωσης Πόθεν Έσχες που θα αποσαφηνίσει όσα κενά υπάρχουν για τις  επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, και τον τρόπο που κατέκτησε το αμερικανικό όνειρο. 

Παίζει δημόσια την κολοκυθιά με το χρόνο που σκοπεύει ή δεν σκοπεύει να το καταθέσει. Πριν τις ευρωεκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές. Ξανά πριν τις ευρωεκλογές.

Δεν έχει προκάμει όπως δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην παίκτης του Survivor κύριος Παπαργυρόπουλος ή δεν βρίσκει ανοιχτή την πλατφόρμα όπως είπε χθες η κυρία Κεχαγιά;

Αυτή τη στιγμή παραμένει ο μοναδικός αρχηγός κόμματος και πολιτικός που δεν έχει καταθέσει Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης ενώ όφειλε να το είχε πράξει τρεις μήνες αφότου εξελέγη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Κλωτσάει το τενεκεδάκι παρακάτω.

Αλλά…

 

 δεν έχει άλλο παρακάτω.

Τι φοβάται;

Ένας κατά δήλωση του, διαφανής και αδιάφθορος Κροίσος που από φιλοπατρία έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία του λαού, δεν θα έπρεπε να διστάζει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που ζητεί και η ελληνική δικαιοσύνη, και σχετίζονται με το επιχειρηματικό background στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: