"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ποιον θέλει να απελάσει η Σουηδία;

 


Του Θάνου Τζήμερου

Η Σουηδία, πριν κάποια χρόνια, απασχολούσε τις ειδήσεις για τον πρωθυπουργό που πήγαινε με το ποδήλατο στο γραφείο του και την πριγκίπισσα που μάζευε η ίδια από το πεζοδρόμιο τις ακαθαρσίες του σκύλου της. Και για το ηγεμονικό ασφαλιστικό & προνοιακό της σύστημα, που στηρίζεται σε μια εξίσου ηγεμονική φορολόγηση.

Σήμερα, τις απασχολεί ως πολυπολιτισμική δυστοπία. Οι συμμορίες των μεταναστών έχουν εκτοξεύσει την εγκληματικότητα στα ύψη. Βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις, δολοφονίες, ληστείες, έχουν αυξηθεί σε τέτοιον βαθμό, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να βγάλει τον στρατό στους δρόμους. Πρόσφατα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας συνέλαβε τέσσερα άτομα με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα και είχαν διασυνδέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό και το οργανωμένο έγκλημα. Ταυτόχρονα, οι κρατικές δομές πρόνοιας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, διότι έχουν επωμισθεί τη φροντίδα εκατοντάδων χιλιάδων εισβολέων, που δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ γι΄ αυτές. Αποτέλεσμα είναι η γενική υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους Σουηδούς.

Πλέον, όλα τα κόμματα, ακόμα και οι σοσιαλιστές, μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη απελάσεων.

Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει να διώχνει από τη χώρα εκείνους που απειλούν την ασφάλειά της.

Η μεγαλύτερη απειλή, που το Σουηδικό Μεταναστευτικό Δικαστήριο διέταξε να απελαθεί, είναι Ιρακινός και λέγεται Salwan Sabah Matti Momika.

Τι είναι ο Μομίκα;

Βιαστής; Δολοφόνος; Αρχηγός συμμορίας; Ιμάμης που κηρύσσει τον τζιχαντισμό;

Όχι! Ο Μομίκα είναι εχθρός του Ισλάμ! Γεννήθηκε το 1986, σε χριστιανική οικογένεια στο βόρειο Ιράκ, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως άθρησκος.

 Στο Ιράκ πολέμησε εναντίον του ISIS, έχοντας έντονη δράση ως μέλος διάφορων στρατιωτικών ομάδων. Αντιμετωπίζοντας πλήθος απειλών, κατέφυγε στη Σουηδία και το 2021 έλαβε 3ετή άδεια παραμονής. Όμως, δεν κάθισε στ’ αυγά του. Διοργανώνει διαδηλώσεις κατά της ισλαμοποίησης της Σουηδίας στις οποίες καίει δημόσια το Κοράνι και βάζει φέτες από ζαμπόν ανάμεσα στις σελίδες του, συνεχίζοντας τον ακτιβισμό του Δανο-σουηδού δικηγόρου Rasmus Paludan, που ίδρυσε το 2017 το κόμμα Stram Kurs, με βασική θέση την απαγόρευση του Ισλάμ και την απέλαση των εισβολέων από τη Δανία. Επιπλέον έχει συνδεθεί με το αντιμεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες (SD) και έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιός του στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2026. (Στη Σουηδία οι εκλογές γίνονται σταθερά κάθε 4 χρόνια, τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.) Ο Μομίκα βιντεοσκοπεί τις ενέργειές του και ανεβάζει τα βίντεο στο διαδίκτυο. Είναι ενδιαφέρον, για τον τρόπο που λειτουργούν οι σουηδικοί θεσμοί, το ότι ενώ η αστυνομία, από την οποία ο Μομίκα ζήτησε αρχικώς άδεια, απαγόρευσε αυτές του τις δράσεις, τις επέτρεψε τελικά η Δικαιοσύνη με βάση τις αρχές της Σουηδίας για την ελευθερία του λόγου.

 

Στη Σουηδία και τη Δανία, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, επιτρέπεται η δημόσια καύση βιβλίων, "ιερών" ή μη, η οποία γίνεται μάλιστα με την προστασία της αστυνομίας.

Άρα, γιατί ένας νόμιμος μετανάστης ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τους σουηδικούς νόμους, απειλεί την εθνική ασφάλεια και πρέπει να απελαθεί;

Διότι την ελευθερία έκφρασης, την οποία η Σουηδία θεωρεί κατάκτηση του πολιτισμού της, οι απανταχού της γης μουσουλμάνοι την θεωρούν βλασφημία. Και υπάρχει μία μόνο ποινή στο Κοράνι για τον βλάσφημο: θάνατος.

Βλάσφημος, όμως, δεν λογίζεται μόνο ο Μομίκα, αλλά και το σουηδικό κράτος το οποίο τον ανέχεται, και κατ΄ επέκταση όλοι οι Σουηδοί πολίτες. Η αντίδραση των μουσουλμάνων στην καύση του Κορανίου ήταν σφοδρότατη. Η Σουηδία γνώρισε στο εσωτερικό της εκτεταμένες ταραχές, με καταστροφές και πυρπολήσεις αυτοκινήτων και επιθέσεις κατά της αστυνομίας με τραυματίες αστυνομικούς, από τους έξαλλους μουσουλμάνους. Μαζικές διαδηλώσεις κατά της Σουηδίας έγιναν σε πολλά ισλαμικά κράτη. Οι διπλωματικές της αποστολές δέχθηκαν απειλές. Το Ιράκ απέλασε τον Σουηδό πρέσβη και διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη. Το ίδιο αποπειράθηκαν να κάνουν και στη Δανική πρεσβεία. Δύο Σουηδοί φίλαθλοι δολοφονήθηκαν από Τυνήσιο τζιχαντιστή, στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο του 2023, όταν πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με το Βέλγιο. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) κάλεσε τα κράτη-μέλη του να λάβουν τα κατάλληλα πολιτικά και οικονομικά μέτρα κατά της Σουηδίας, της Δανίας και όσων κρατών επιτρέπουν την "βεβήλωση" του Κορανίου. Ο Ερντογάν απείλησε πως αν η Σουηδία δεν απαγορεύσει αυτές τις ενέργειες, θα έβαζε βέτο στην είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

O Μομίκα και ο Παλούνταν απειλούνται με θάνατο και πρέπει να βρίσκονται συνεχώς υπό την προστασία της αστυνομίας, κάτι που εξαγριώνει ακόμα περισσότερο τους μουσουλμάνους!

Η Δανία ξέρει πολύ καλά πώς εκφράζεται η οργή των πιστών του Αλλάχ. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2005 η εφημερίδα Jyllands-Posten δημοσίευσε 12 γελοιογραφίες με θέμα το Ισλάμ και τον Μωάμεθ, οι ταραχές και οι επιθέσεις σε ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές και χριστιανικές εκκλησίες που προκλήθηκαν σε όλον τον κόσμο από έξαλλους μουσουλμάνους προκάλεσαν τον θάνατο 250 τουλάχιστον ανθρώπων και συνοδεύτηκαν από μποϊκοτάζ των δανέζικων προϊόντων. Δανοί ιμάμηδες με επικεφαλής τον Ahmed Akkari έκαναν περιοδείες σε μουσουλμανικά κράτη παρουσιάζοντας τα σκίτσα μαζί με άλλα που αλίευσαν από το διαδίκτυο για να υποκινήσουν την εχθρότητα. Ο τότε πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν (Anders Fogh Rasmussen) χαρακτήρισε αυτή την υπόθεση ως τη χειρότερη κρίση διεθνών σχέσεων της Δανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Akkari, Λιβανέζος που απέκτησε τη Δανική υπηκοότητα το 2005, ήταν εκπρόσωπος της "Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τιμή του Προφήτη" και της "Ισλαμικής Εταιρείας" (εκατοντάδες νομικά πρόσωπα που προωθούν τον εξισλαμισμό λειτουργούν νόμιμα στην Ευρώπη, με τη μορφή επιστημονικών ή πολιτιστικών οργανισμών). Σπούδασε παιδαγωγικά στη Δανία. Έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την παιδαγωγική όταν σακάτεψε στο ξύλο με κλωτσιές έναν 11χρονο Δανό μαθητή, ο οποίος παίζοντας στο διάλειμμα με μια μουσουλμάνα συμμαθήτριά του τής έβγαλε τη μαντίλα. Η ποινή του ήταν 40 μέρες φυλακή με αναστολή! Απολαμβάνοντας το καθεστώς ατιμωρησίας των ανθρωπιστικών νόμων της Δύσης, ο Αkkari αποθρασύνθηκε, απειλώντας με θάνατο τον μετριοπαθή μουσουλμάνο, Συροπαλαιστίνιο βουλευτή, Naser Khader, ο οποίος το 2009 πρότεινε νόμο για την απαγόρευση της μπούρκας, χαρακτηρίζοντάς την ως καταπίεση των γυναικών.

Όμως η μεγαλόκαρδη δυτική κουλτούρα αυτά τα ανέχεται.

Τι δεν ανέχεται;

Την αντίδραση στο Ισλάμ!

Έτσι, το δίλημμα για το οποίο έπρεπε να αποφασίσουν οι φιλελεύθεροι Σκανδιναβοί είναι: ή αλλάζουν τη νομοθεσία τους, απαγορεύοντας τον αντι-ισλαμικό ακτιβισμό ή διώχνουν τον Μομίκα.

Η Δανία επέλεξε το πρώτο: υιοθέτησε νόμο, τον περασμένο Δεκέμβριο, που καθιστά παράνομη την καύση του Κορανίου σε δημόσιους χώρους. "Πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια της Δανίας και των Δανών", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Peter Hummelgaard. "Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε τώρα καλύτερη προστασία από τις συστηματικές βεβηλώσεις που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό". Το Κοινοβούλιο της Δανίας, με ψήφους 94-77, απαγόρευσε "την ανάρμοστη μεταχείριση, δημόσια ή με σκοπό τη διάδοση σε ευρύτερο κύκλο, ενός γραπτού με σημαντική θρησκευτική σημασία για μια θρησκευτική κοινότητα ή ενός αντικειμένου που εμφανίζεται ως τέτοιο". Mολονότι ο νόμος δεν κατονομάζει τα γραπτά "με σημαντική θρησκευτική σημασία", έγινε γνωστός ως  Quran Law. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πλέον πρόστιμο και ποινή έως και δύο χρόνια φυλάκισης. Ό

μως, τα έργα τέχνης όπου "ένα μικρό μέρος" περιλαμβάνει βεβήλωση, αλλά είναι μέρος μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής παραγωγής, δεν καλύπτονται από την απαγόρευση. Κι αν ο Μομίκα ή ο Παλουντάν μετατραπούν σε εικαστικούς καλλιτέχνες και σε ένα installation art βάλουν φέτες ζαμπόν ανάμεσα στις σελίδες ή γουρουνοκεφαλές πάνω από 100 βιβλία, ένα εκ των οποίων θα είναι το Κοράνι;

Μέχρι εκεί δεν έφτασε η φαντασία των Δανών νομοθετών.

Η Σουηδία προτίμησε, προς το παρόν, το δεύτερο: ο Μομίκα πρέπει να απελαθεί από τη χώρα.

Όμως εκείνος αρνείται: "Δεν φεύγω. Θα ζήσω και θα πεθάνω στη Σουηδία", είπε, προσφεύγοντας ξανά στη Δικαιοσύνη, η οποία απεφάνθη ότι η απέλασή του στο Ιράκ δεν μπορούσε να εκτελεστεί αμέσως, καθώς η ζωή του θα κινδύνευε στην πατρίδα του. Η άδεια παραμονής του όμως λήγει, ούτως ή άλλως, στις 16 Απριλίου του 2024.

Τι πρόκειται να συμβεί σε έναν μήνα;

Η υπόθεση Μομίκα θέτει ξανά επί τάπητος τη δομική ασυμβατότητα Δύσης και Ισλάμ, που ελάχιστοι κατανοούν σε βάθος.

Στη Δύση, τα κράτη έχουν κοσμικό χαρακτήρα και οι θρησκείες αφορούν τους πιστούς τους και μόνο, οι οποίοι θα πρέπει να αποδέχονται κάθε αρνητική κριτική ακόμα κι αν είναι οξεία ή προσβλητική για την πίστη τους. Αυτό που για σένα είναι ιερό, για τον άλλον δεν είναι, και αυτό που είναι ιερό για τον άλλον, δεν είναι για σένα. Γι’ αυτό τα δυτικά κράτη έχουν καταργήσει τους νόμους περί βλασφημίας. (Η Ελλάδα το 2019, η Σουηδία το 1970.) Αυτό είναι το νομικό και πολιτισμικό πλαίσιο του κοσμικού κράτους. Στο Ισλάμ δεν ισχύει. Ο Θεός είναι ένας, ο Αλλάχ, το ιερό του βιβλίο είναι ένα, το Κοράνι, νόμος πλήρης, τέλειος και αναλλοίωτος είναι ό,τι λέει το Κοράνι, και οτιδήποτε άλλο προορίζεται για να καταστραφεί ή να υποδουλωθεί στο Ισλάμ. Ο κόσμος της Δύσης θεωρείται άπιστος και η ύπαρξή του πρόσκαιρη καθώς – δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία επ’ αυτού – το σχέδιο του Αλλάχ θα πραγματοποιηθεί και ολόκληρη η Οικουμένη θα υποταχθεί στην εξουσία του. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτής της προοπτικής θεωρείται αποστασία και τιμωρείται με θάνατο!

Πώς αυτές οι δύο κοσμοθεωρίες μπορούν να συνυπάρξουν;

Τα λογικά, νομικά, και ηθικά αδιέξοδα που προκύπτουν όταν ένα κράτος νομοθετεί υπό τον φόβο απειλών, φάνηκαν κατά τη συζήτηση του Quran Law στο Κοινοβούλιο της Δανίας. "Αλλάζει το Ιράν τη νομοθεσία του, επειδή η Δανία αισθάνεται προσβεβλημένη από κάτι που θα μπορούσε να κάνει ένας Ιρανός; Το Πακιστάν; Μήπως η Σαουδική Αραβία; Η απάντηση είναι όχι", επεσήμανε η Karina Lorentzen του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος. "Η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά γι' αυτό... Το βασικό ζήτημα είναι αν ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου καθορίζεται από εμάς ή αν υπαγορεύεται από το εξωτερικό", δήλωσε η Inger Støjberg, επικεφαλής του κόμματος "Δανοί Δημοκράτες". Και προσέθεσε ότι ο νέος νόμος ήταν "συνθηκολόγηση με το Ισλάμ και υπόκλιση σε χώρες που δεν μοιράζονται το σύνολο των αξιών μας".

Όμως η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας της πρωθυπουργού Mette Frederiksen υποστήριξε ότι γενικά η κριτική για τη θρησκεία θα παραμείνει νόμιμη, καθώς ο νόμος δεν την απαγορεύει. Είναι όμως έτσι;

Ο νόμος αφήνει αναπάντητα μερικά θεμελιώδη ερωτήματα, που δεν απευθύνονται μόνο στους Δανούς και τους Σουηδούς:

Πώς αποδεικνύεται η θρησκευτική σημασία ενός κειμένου;

Στα δυτικά κράτη, οποιοσδήποτε μπορεί να ιδρύσει μια θρησκεία. Στη Σουηδία, δύο πιτσιρικάδες πειρατές του διαδικτύου, ο Isak Gerson και ο Gustav Nipe, το 2010, όταν ήταν 19 και 23 χρονών αντίστοιχα, ίδρυσαν την… Ιεραποστολική Εκκλησία του Κοπιμισμού (Missionerande Kopimistsamfundet), με μοναδικό σκοπό την αντιγραφή και διάδοση των πληροφοριών (copy me). Η Εκκλησία τους αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Οργανισμό Νομικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Σουηδίας ως θρησκευτική κοινότητα, τον Ιανουάριο του 2012, με 4.000 μέλη και σήμερα έχει παραρτήματα σε πολλές χώρες. Υποστηρίζουν, στο "Σύνταγμα του Κοπιμισμού", ότι οι απαγορεύσεις στην αναπαραγωγή αρχείων και τα πνευματικά δικαιώματα είναι "αμαρτία", καθώς η ζωή αναπαράγεται με την αντιγραφή του DNA, και έχουν ως ιερά σύμβολα το CTRL+C και CTRL+V, τις συντομεύσεις για "αντιγραφή" και "επικόλληση". Αν κάποιος συνθέτης, αντιδρώντας στην κλοπή των πνευματικών του δικαιωμάτων, έκαιγε ή πετούσε στα σκουπίδια το "Σύνταγμα του Κοπιμισμού", θα πήγαινε 2 χρόνια στη φυλακή;

Τι συνιστά "ανάρμοστη μεταχείριση" ενός θρησκευτικού κειμένου ή αντικειμένου;

Το Ισλάμ θεωρεί βεβήλωση του Κορανίου ακόμα και να το ακουμπάς στο πάτωμα ή να βάζεις πάνω του οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Συχνά οι ειδήσεις αναφέρονται σε ανθρώπους που ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές, από τον οργισμένο όχλο με την αναπόδεικτη κατηγορία ότι πάτησαν πάνω στο Κοράνι ή βλασφήμησαν. Θα μεταφερθεί αυτή η αντίληψη και στην Ευρώπη;

Το πρόβλημα θα κλιμακώνεται: όσο αυξάνονται οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί στις ευρωπαϊκές χώρες, λειτουργώντας ως στρατός κατοχής, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν αντιδράσεις από γηγενείς. Και είναι πολύ πιθανόν πράξεις "ανάρμοστης" μεταχείρισης να συμβούν και στη χώρα μας, όταν τα μαχαιρώματα, όπως αυτό στην Ερμού, αρχίσουν να πληθύνονται και να υπάρχουν νεκροί που ξεκίνησαν ένα πρωί να πάνε στη δουλειά τους, αλλά κατέληξαν στο χώμα γιατί συνάντησαν στον δρόμο τους το μαχαίρι του στρατιώτη του Αλλάχ. Όλα τα κράτη, και η Ελλάδα, θα κληθούν να αποφασίσουν, όπως η Δανία και η Σουηδία, τι είναι προτιμότερο: εκτεταμένες καταστροφές, αναταραχή, νεκροί, διπλωματικές κρίσεις, οικονομικό μποϋκοτάζ, ή δίωξη του "ανάρμοστου" ακτιβιστή;

Θα προτιμήσουν το δεύτερο. Τι θα γίνει μετά; Θα μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε ένα είδος Ισλαμικής Ιεράς Εξέτασης που θα εξακριβώνει εάν και πώς συνέβη η βεβήλωση του "ιερού βιβλίου"; Ή οι αρμοδιότητές της θα επεκταθούν σε όλα τα βιβλία που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ιερά;

Εάν ιδρύσω μια θρησκεία με ιερό βιβλίο τον τηλεφωνικό κατάλογο, μπορώ να επικαλεστώ βεβήλωσή του από τις διαφημίσεις των 5ψήφιων παρόχων πληροφοριών; Μπορώ να μηνύσω τον ψαρά που τυλίγει με τις σελίδες του σαρδέλες;

Με ποια λογική, το κοσμικό, ανεξίθρησκο κράτος δικαίου ενσωματώνει στη νομοθεσία του εσωτερικούς κανονισμούς ενός σωματείου ιδιωτών, όπως είναι νομικώς μια θρησκεία;

Αν, τέλος, κάποιος καταδικαστεί από ευρωπαϊκό δικαστήριο για βεβήλωση του Κορανίου, σκέφτεται κανένας πώς θα είναι η ζωή του από κει και ύστερα, με δεδομένη την θανατική του καταδίκη από τον ισλαμικό νόμο, την οποία μπορεί οποιοσδήποτε μουσουλμάνος ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει, ως θεάρεστη πράξη;

Ακόμα και η λέξη "ανάρμοστη" είναι ανάρμοστη για το δυτικό σύστημα δικαίου! Το να απαγορεύεται η καύση αντικειμένων δημοσίως έχει ένα νόημα, διότι μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Αλλά η "ανάρμοστη" συμπεριφορά; Ποια μεταχείριση αρμόζει σε μισό κιλό τυπωμένο χαρτί; Θα καθορίζεται αυτό με νόμο; Αν κάποιος θελήσει να ξεκαθαρίσει τη βιβλιοθήκη του ή μια βιβλιοθήκη που κληρονόμησε, υπάρχουν άραγε βιβλία που απαγορεύεται να πετάξει στην ανακύκλωση; (Η αρμόζουσα  τελετή απόσυρσης ενός φθαρμένου Κορανίου είναι να τυλιχτεί σε ύφασμα και να θαφτεί σε μια βαθιά τρύπα στη γη σε μέρος όπου δεν περπατούν άνθρωποι.)

Ο νόμος της Δανίας δεν ξεχωρίζει τη δημόσια "ανάρμοστη" μεταχείριση από την ιδιωτική. Το να φερθείς "ανάρμοστα" σε ένα "ιερό" βιβλίο στο σπίτι σου, και εσύ ή κάποιος άλλος να βιντεοσκοπήσει την "ανάρμοστη" συμπεριφορά και να ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο, θα σε στέλνει δύο χρόνια στη φυλακή;

Από την άλλη πλευρά, αν ο Πειραιώς μηνύσει τους Monty Python ή τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ "Αδέσποτα Κορμιά" θα πρέπει να συλληφθούν;

Συνειδητοποιούμε σε τι ναρκοπέδιο έχουμε ήδη μπει;

Και μόνο το ότι η Δύση έχει αποδεχθεί την απειλή και τον εκβιασμό, από κράτη ή ιδιώτες, ως έναν θεμιτό μηχανισμό που μπορεί να αλλάζει τη νομοθεσία, αρκεί.

Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν Χριστιανοί δολοφονούσαν Τούρκους φιλάθλους, εισέβαλλαν και πυρπολούσαν τουρκικές πρεσβείες σε ευρωπαϊκές χώρες, απειλούσαν με θάνατο Τούρκους υπηκόους και διαδήλωναν καίγοντας κτήρια και αυτοκίνητα στις ισλαμικές χώρες όπου εργάζονται, όταν ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί;

Υπήρχε περίπτωση να αλλάξει την απόφασή του υπό τον φόβο των αντιδράσεων; Συνειδητοποιούμε τι μήνυμα ηττοπάθειας και σύγχυσης εκπέμπει η Δύση, όταν, με το πρόσχημα της ανεκτικότητας στο διαφορετικό, αποδεικνύεται μη ανεκτική στις θεμελιώδεις αρχές της;

Αντί οι χώρες της Δύσης να πουν καθαρά και ξάστερα: έτσι ζούμε εδώ, κι αν δεν σας αρέσει, μεταβολή και δρόμο, υποτάσσονται, για να προασπίσουν δήθεν την κοινωνική τους ειρήνη, σε μια τοξική μόλυνση που διαβρώνει τους θεσμούς τους, τον πολιτισμό τους, τις αξίες τους, την ύπαρξή τους την ίδια.

Όχι, η λύση δεν είναι η απέλαση όσων αντιδρούν έστω και υπερβολικά στον θρησκευτικό σκοταδισμό. Είναι η απέλαση του θρησκευτικού σκοταδισμού και των εκπροσώπων του. Είναι ο έλεγχος του νόμου ακόμα και στα "ιερά βιβλία". Ο (ελληνικός) νόμος 4301/2014, που ορίζει τα θέματα της ίδρυσης και της λειτουργίας θρησκειών, ζητάει από κάθε θρησκεία να καταθέσει στο πρωτοδικείο την ομολογία πίστης και τον κανονισμό λειτουργίας της, τα οποία θα πρέπει, όπως λέει το άρθρο 4, να μην έρχoνται σε αντίθεση προς τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Είναι συμβατές με τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη οι αιμοβόρες σούρες του Κορανίου, όπως οι παρακάτω (από την επίσημη μετάφραση της Σαουδικής Αραβίας): 

 

Σούρα ελ-Μπάκαρα 

191. "Φονεύετέ τους (τους απίστους) και διώχτε τους, από κει που σας έδιωξαν…".

193. "Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η πίστη στον Αλλάχ…".

221. "Και μη παντρεύεστε άπιστες γυναίκες μέχρις ότου πιστέψουν. Μια σκλάβα που πιστεύει είναι καλύτερη από μια άπιστη ακόμα κι αν σας γοητέψει. Ούτε να παντρεύετε τις κόρες σας με άπιστους…".

223. "Οι γυναίκες σας είναι για σας όπως η καλλιεργήσιμη γη. Καλλιεργήστε την όποτε και όπως θέλετε… ".

Σούρα αλ-Ιμράν

56. "Κι όσο αφορά εκείνους που αρνήθηκαν την Πίστη, θα τους τιμωρήσω με σκληρά βασανιστήρια σ΄ αυτόν τον κόσμο και τον άλλο και κανείς δεν θα βρεθεί να τους βοηθήσει.".

151. "Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στις καρδιές των απίστων…"

 

171. "Κι ας μη νομίσουν οι άπιστοι ότι η αναβολή που τους δίνουμε είναι καλό γι’ αυτούς. Τους δίνουμε αναβολή γιατί ειναι ενδεχόμενο να αυξηθούν στην ανομία τους, οπότε τους περιμένει ατιμωτική τιμωρία."

Σούρα ελ-Νισά

5. "Και όσες από τις γυναίκες σας είναι ένοχες μοιχείας, τότε καλέστε τέσσερις μάρτυρες από σας. Αν αυτοί μαρτυρήσουν τότε περιορίστε τες στα σπίτια ώσπου ο θάνατος να τις διεκδικήσει…"

24. "Επίσης απαγορεύεται να παντρεύεστε με έγγαμες γυναίκες εκτός από εκείνες που το δεξί σας χέρι εξουσιάζει (ως αιχμάλωτες)."

34. "Οι άνδρες είναι οι προστάτες και οι Κύριοι των γυναικών, γιατί ο Αλλάχ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες από τις γυναίκες […] Όσο για τις γυναίκες εκείνες που φοβάστε για την παρακοή τους, συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά."

84. "Πολέμα λοιπόν υπέρ του Αλλάχ. Ευθύνη δεν έχεις παρά μόνο για τον εαυτό σου. Να εξεγείρεις τους πιστούς στη μάχη."

89. "…Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους όπου κι αν τους βρίσκετε."

Σούρα ελ-Μάτντε

33. "Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ και τον Απόστολό του, και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα…"

38. "Και κόψτε τα χέρια του κλέφτη και της κλέφτρας: παραδειγματική τιμωρία, για το έγκλημά τους από τον Αλλάχ."

Κι αυτά δεν είναι παρά μόνο ελάχιστα από τα "ιερά κείμενα" του Ισλάμ στα οποία οι μη πιστοί στον Αλλάχ χλευάζονται, υβρίζονται και απειλούνται, ενώ οι πιστοί εντέλλονται, στην παρούσα ζωή, να τους πολεμήσουν και να τους εξοντώσουν.

Αυτό, λοιπόν, το εξώφθαλμο κήρυγμα μίσους, που προτρέπει σε πράξεις όχι απλώς ρατσιστικής βίας αλλά ειδεχθών μαζικών ανθρωποκτονιών, οι οποίες έχουν στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, η Ευρώπη το θεωρεί "ιερό βιβλίο" και απελαύνει ή φυλακίζει όσους αντιτίθενται στην… ιερότητά του!

Αν αναρωτιέστε πώς αυτά τα κείμενα του Κορανίου θεωρήθηκαν από το Πρωτοδικείο συμβατά με τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη, η απάντηση είναι τυπικά ελληνική:

 

Δεν θεωρήθηκαν διότι ουδέποτε υποβλήθηκαν προς έγκριση! Ο νόμος εξαιρεί το Ισλάμ από αυτή την υποχρέωση! Ως "παραδοσιακή" θρησκεία, μπορεί να λειτουργεί πιστεύοντας ό,τι θέλει, απειλώντας όποιον θέλει, βεβηλώνοντας ό,τι θέλει και προσβάλλοντας κατάφωρα τους νόμους και τους πολίτες της χώρας, στην οποία οι πιστοί του ζήτησαν άσυλο! Έχοντας μάλιστα και την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης: "Μετά τις πρόσφατες ενέργειες ατόμων στην Ευρώπη που προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα πολλών μουσουλμάνων, η Ε.Ε. επαναλαμβάνει τη σθεναρή και αποφασιστική απόρριψη κάθε μορφής υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό για άλλες θρησκευτικές κοινότητες" δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Παρέλειψε, φυσικά, να μας πει τι γίνεται όταν κάποιες θρησκευτικές κοινότητες δεν σέβονται τους άλλους πολίτες, θρησκευόμενους ή μη, και ακόμα περισσότερο την Ευρώπη που τους φιλοξενεί.

Αλλά έτσι είναι πλέον οι Ευρωπαίοι πολιτικοί: ασχολούνται με το σύμπτωμα, ποτέ με την αιτία.

Εμείς, πού θα πρέπει να ζητήσουμε άσυλο για να προστατευτούμε από τον ισλαμικό μεσαίωνα που επελαύνει;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: