"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: O ΣΥΡΙΖΑ ως φυσική συνέχεια του παπανδρεϊκού και αυριανιστικού ΠΑΣΟΚ

 

Toυ Μάνου Βουλαρίνου

παπαντρέου (ο) 1. λαϊκιστής πολιτικός, «είναι τόσο φτηνός ο λαϊκισμός τουΣτέφανου με τα κολλητά ρούχα, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μεγαλύτερος παπαντρέου κι από τον Τσίπρα», ΣΥΝ παπατζής, 2. μοιραίος άνθρωπος, καταστροφέας, «φοβάμαι ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν έχουν πάρει το μάθημά τους και συνεχίζουν να γοητεύονται από παπαντρέου».

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω το θυμό των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα να εκμεταλλευτεί τα πάρε-δώσε του Αντρέα του Παπαντρέου με τον Αραφάτ (του οποίου η καριέρα και η ζωή τέλειωσαν εν μέσω σκανδάλων).

Ακουσα ας πούμε τον σύντροφο Μάντζο να λέει ότι «ούτε ο ίδιος ο Κασσελάκης ούτε κάποιος από το κόμμα του δεν μπορεί να οικειοποιηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου» και απόρησα που και αυτός αδυνατεί να καταλάβει ότι αν κάποιος έχει δικαίωμα να οικειοποιείται τον Αντρέα τον Παπαντρέου αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα, που με τον λαϊκισμό, την εχθροπάθεια, τη χυδαιότητα και την έφεση στη συκοφαντία των αντιπάλων του, είναι η φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ της περιόδου του 1981-1989, δηλαδή του παπανδρεϊκού και αυριανιστικού ΠΑΣΟΚ.

Με όλες αυτές τις διαμαρτυρίες τους τα στελέχη του νυν ΠΑΣΟΚ επιμένουν να δίνουν μια μάχη που έχουν χάσει από τα αποδυτήρια, αλλά από την άλλη ίσως αυτή να είναι η μόνη μάχη που είναι ικανοί να δώσουν.

Προφανώς το ΠΑΣΟΚ, εμφανιζόμενο ως ΣΥΡΙΖΑ light, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό: Υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος μοιράστηκε με καμάρι μια φαεινή ιδέα, σύμφωνα με την οποία το κόστος από τη μείωση του ΦΠΑ μπορεί να περάσει στην άμεση φορολογία. Δηλαδή να αντικαταστήσουμε τον μοναδικό φόρο που σίγουρα πληρώνουν μέχρι και οι φοροφυγάδες με έναν που…

 

 θα τον πληρώνουν πάλι μόνο όσοι δεν φοροδιαφεύγουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: