"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ζωάρα!

 


Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

ζωάρα (η) 1. ζωή γεμάτη χλιδή, η καλοπέραση, «λίγοι πολιτικοί κάνουν τη ζωάρα που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης», 2. διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας για την εδραίωση του σοσιαλισμού, την εξαφάνιση των κοινωνικών αδικιών και το καλύτερο αύριο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, «η ζωάρα του Κασσελάκη φέρνει στο νου τη ζωάρα του συντρόφου Τσοχατζόπουλου και άλλων σπουδαίων σοσιαλιστών υπουργών των κυβερνήσεων του συντρόφου Ανδρέα Παπανδρέου».

Μπορεί να κοροϊδεύω συνέχεια τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι πιθανότατα ο μόνος Ελληνας πολιτικός ο οποίος εκπληρώνει τις προεκλογικές του υποσχέσεις ακόμα και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι προεκλογικές του αφίσες, όπως και το Κασσελομομπίλ (αυτό το βαν ή τροχόσπιτο ή ό,τι άλλο διάολο είναι αυτή η αστεία μίμηση οχημάτων περιοδείας για μεγάλες χώρες), με το οποίο γυρνάει την Ελλάδα, δίπλα στο χαμογελαστό του πρόσωπο γράφουν με μεγάλα γράμματα «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΤΩΡΑ».

Προφανώς η βελτίωση της ζωής είναι αυτό που πάνω- κάτω υπόσχονται όλα τα κόμματα, αλλά με διαμέρισμα αξίας 1,8 δισ. στο Κολωνάκι, με σουίτες σε πρεμιέρες νυχτερινών κέντρων, με οργάνωση γαμήλιου γλεντιού που, σύμφωνα με την πρόσκληση, θα κρατήσει 4 ημέρες, με κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου, ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα έχει ήδη κάνει την υπόσχεσή του πραγματικότητα.

Ασύμβατα

Εν τω μεταξύ, κάποιοι συμπολίτες απορούν που στις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υπόσχονται «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΤΩΡΑ» (όπως και στο Κασσελομομπίλ), το όνομα του κόμματος είναι σχεδόν κρυμμένο αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό: 

 

 Mετά την περίοδο 2015-2019 όλοι ξέρουμε ότι «καλύτερη ζωή» και ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζουν όσο τα παϊδάκια με έναν βίγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: