"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Είδες ο Απόστολος;

 

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τελικά, το «ιστορικό ταξίδι», όπως το χαρακτήρισε η Ράνια Σβίγκου, εξελίχθηκε όπως έπρεπε: ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής. Καλύτερη μεταχείριση από αυτή δεν μπορούσε να έχει ένας VIP τουρίστας. Ο Στέφανος δεν πρέπει να έχει παράπονο, διότι ο τουρισμός είναι τουρισμός, η πολιτική είναι πολιτική και αυτά τα δύο δεν πρέπει να τα μπλέκουμε.

Μη βιάζεστε, όμως, όσοι σπεύδετε να αποδώσετε τον θρίαμβο της «ιστορικής επίσκεψης» στην κ. Σβίγκου. Τα πάντα στην υπόθεση αυτή οργανώθηκαν από τον Αποστόλη τον Γκλέτσο στο κρησφύγετό του.

Αυτός, με το κύρος που απέκτησε στον κόσμο του Ισλαμισμού ως Νο 1 στόχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, έκανε τις επαφές.

Αυτός κανόνισε τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, τον Πατριάρχη, τον καντηλανάφτη του Παναγίου Τάφου κ.λπ. Αυτός επέμενε ότι ο πρόεδρος πρέπει να συναντηθεί με τον υπουργό, ούτε με τον υφυπουργό ούτε με τον γενικό γραμματέα. Ολα αυτός!

Ωστόσο, θα ήταν άδικο για την κ. Σβίγκου αν δεν της αναγνωρίσουμε ότι προσπαθεί η καημένη όσο μπορεί να συντονιστεί με τον ναρκισσισμό του αρχηγού της. Φάνηκε από τον χαρακτηρισμό «ιστορικό ταξίδι», που χρησιμοποίησε για την εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Είναι λίγο όμως, έρχεται πολύ αργά και δεν τη σώζει. Υποψιάζομαι ότι σε μερικούς μήνες από σήμερα – να περάσει και το καλοκαίρι να ησυχάσουμε – η κ. Σβίγκου θα πρέπει…

 

 να αναζητήσει κανονική δουλειά στην αγορά εργασίας.

Αν δεν είναι ήδη υπάλληλος κάπου στο Δημόσιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: