"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Οι χρήσιμοι ηλίθιοι της (αυτοκαταστροφικής) Δύσης

 


Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

αναγνώριση (η) 1. αυτοκαταστροφική πράξη, «το να τον δεχτείς πίσω μετά από όλα όσα σου έκανε είναι σκέτη αναγνώριση», 2. επιβράβευση τρομοκρατικών επιθέσεων, «η ταύτιση με τις επιδιώξεις της είναι η αναγνώριση που κάθε τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει».

Ανοιξαν παράθυρο στην τρέλα

Η εξαγγελία για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Νορβηγία αποδεικνύει ότι καμιά τρομοκρατική επίθεση, ειδικά αν είναι πρωτοφανούς αγριότητας, δεν πάει χαμένη και ότι η Χαμάς ορθώς βασίστηκε στην αυτοκαταστροφική ανοησία πολλών Δυτικών.

Η κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας ήξερε ότι επιτιθέμενη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αγριότητα στο Ισραήλ θα προκαλούσε μια αναπόφευκτη αντεπίθεση που θα τους έδινε τη δυνατότητα να παραστήσουν για άλλη μια φορά τα θύματα στους πρόθυμους να διαφημίσουν την ευαισθησία τους Δυτικούς, οι οποίοι, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος, δικαιώνουν τους τρομοκράτες της Χαμάς και ανάβουν το πράσινο φως στους επόμενους που θα θέλουν να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.

Χάρη στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία, κάθε τρομοκράτης στην υφήλιο μπορεί να ελπίζει ότι οι σκοποί του θα ευοδωθούν, αρκεί οι πράξεις του να είναι τόσο μεγάλης αγριότητας ώστε τα θύματά τους να είναι αναγκασμένα να απαντήσουν αναλόγως κι έτσι να έρθουν αντιμέτωπα με την κατακραυγή των χρήσιμων ηλίθιων της αυτοκαταστροφικής Δύσης.

Σύσφιγξη

Η αναγνώριση του κράτους τους αναπόφευκτα θα σημάνει και μια περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στους Παλαιστινίους και στα ευρωπαϊκά κράτη που τους στηρίζουν.

Στο πλαίσιο αυτής της σύσφιγξης νομίζω πως επιβάλλεται μια συναυλία στη Δυτική Οχθη του Μπάμπι από την Ιρλανδία, που τόσο πολύ αγωνίστηκε για την Παλαιστίνη. Θα είναι νομίζω μια καλή ευκαιρία να δρέψει τους καρπούς του αγώνα του.

Εύχομαι και στα δικά τους

Βρίσκω συγκινητικό το ότι...

 

 η Ισπανία είναι τόσο δυναμικά υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών και νομίζω πως μετά την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης σειρά πρέπει να έχει η αναγνώριση του κράτους της Καταλονίας και γιατί όχι και του κράτους των Βάσκων.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: