"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Κασσελάκης: ο σταυροφόρος του λαϊκισμού

 


Toυ Χάρη Παυλίδη

Γιατί ο Κασσελάκης άφησε το Μαϊάμι και ήρθε στην Ελλάδα;

Την απορία έλυσε η επίσκεψή του στους Αγίους Τόπους: Γύρισε προκειμένου να ηγηθεί της σταυροφορίας όσων δεν ξέρουν καλά αγγλικά, δεν διαβάζουν το «Πιστεύω» στα αγγλικά, αλλαξοπίστησαν με τον Μητσοτάκη και δεν είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες όπως αυτός.

Ηρθε για να ξεκινήσει ηθική σταυροφορία για μια «καλύτερη ζωή», εμφανιζόμενος ως «πεφωτισμένος» για να ξορκίσει την κυβέρνηση του κεντροδεξιού σκότους.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε τον πόλεμο σε όσους σκέφτονται διαφορετικά από τον ίδιο, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνία, αλλά οι «σταυροφόροι» της δικής του παράταξης.

Επιπλέον, δεν λαμβάνει υπόψη του ότι στην... πρώτη σταυροφορία αριστερά αυτοί που είχαν το ίδιο «ηθικό πλεονέκτημα» με το δικό του αποκαλούσαν εχθρούς της χώρας τους... άπιστους πολιτικούς αντιπάλους τους: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» (Τσίπρας 13/4/2014).

Κοντολογίς, ο Κασσελάκης ήρθε για …

 

να αποδείξει ότι είναι το νέο αστέρι του αριστερού λαϊκισμού στο δυτικό ημισφαίριο, με την πίστη ότι θα πετύχει ό,τι δεν πέτυχε ο προκάτοχός του-αστέρι, που διεκήρυττε ότι θα άλλαζε την Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: