"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ούτε καν υφυπουργό

 


Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τα μάθατε τα νέα;

Ο Στέφανος θα γίνει οπωσδήποτε πρωθυπουργός, με αυτοδυναμία μάλιστα, και δεν θα κάνει υπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε υφυπουργό – που θα ήταν εξαιρετικός ο Αλέξης, για να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Αλλωστε, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας, με τον οποίο μιλάει δύο φορές την εβδομάδα, του έχει πει ότι δεν σκοπεύει να ενεργοποιηθεί στις ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά.

Το αστείο αυτό δεν είναι καινούργιο. Ο Στέφανος μας το λέει ξανά και ξανά από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρόεδρος.

Μη βιάζεστε όμως, έχει και συνέχεια πιο διασκεδαστική. Γιατί αυτός που το πήρε στα σοβαρά και κυριολεκτικά πανικοβλήθηκε ήταν ο προεδρικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, που έσπευσε να διαβεβαιώσει το μέγα πανελλήνιον ότι ο Τσίπρας είναι παρών και είναι ενεργός. Λογικό ήταν να τρομάξει ο άνθρωπος, διότι, εφόσον ο Κασσελάκης τα καταφέρει να επιβληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μεταμορφώσει, θα είναι και αυτός ένας από τους πολλούς που θα πρέπει να βρουν κανονική δουλειά την επόμενη ημέρα.

Και…

 

 δυστυχώς για εκείνον, η προϋπηρεσία ως προεδρικός εξάδελφος δεν μετράει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: