"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Απ’ το κωμειδύλλιο της φέτας στον Ιορδάνη

 


Toυ Τάκη Θεοδωρόπουλου

Τους κέρδισε με τη σεμνότητα του ρεαλισμού του. Απαίτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Ράφα και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, όμως τους απέδειξε ότι δεν είναι αιθεροβάμων. Τους εξήγησε ότι όλ’ αυτά εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:

Αν πάρει 1% παραπάνω κι αν παραμείνει δεύτερο κόμμα, τότε θα έχει την απαραίτητη ισχύ που απαιτείται για τη λύση του Παλαιστινιακού.

Αν φτάσει το 20%, τότε θα ασχοληθεί με την Ουκρανία.

Σημασία δεν έχει αν οι Παλαιστίνιοι ψηφίζουν στις ευρωεκλογές. Σημασία έχει να το πιστέψουν. Κι αν πιστέψεις κάτι βαθιά, τότε το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το επιτύχεις, όπως μας διαβεβαιώνει ο θεωρητικός της σάχλας Πάολο Κοέλιο.

Για να εικονογραφήσει τις ιδέες του αναφέρθηκε στη φέτα. Τυρί κατσικίσιο με υπόξινη γεύση, βασικό συστατικό της χωριάτικης σαλάτας, που γίνεται και εξαιρετική παπάρα αν συνδυασθεί με λάδι και ρίγανη. Τους αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε καταστήματα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Βηθλεέμ και δεν βρήκε φέτα ούτε για δείγμα. Ομως δεν έπεσε από τα σύννεφα. Διότι ούτε στην Ελλάδα μπορείς να βρεις πια φέτα. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός αισθάνεται τόσο κοντά στους Παλαιστινίους.

Κάποιος ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να αναπτύξει περισσότερο τη σχέση του Παλαιστινιακού με τη φέτα.

Του χάρισε θωπευτικό χαμόγελο και τον έβαλε στη θέση του εξηγώντας του ότι αν δεν κατάλαβε, δεν μπορεί να κάνει κάτι να τον βοηθήσει. Μίλησε όσο πιο καθαρά μπορούσε. Του έφερε για παράδειγμα την εμφάνιση της Κέιτ Μπλάνσετ με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας στις Κάννες. «Πώς αλλιώς να σας το εξηγήσω; Η εικόνα μιλάει από μόνη της». Στο τέλος τούς κάλεσε όλους στο σπίτι του στις Σπέτσες για να αναπτύξουν περαιτέρω τις απόψεις τους για το μέλλον του Παλαιστινιακού.

Μη με ρωτήσετε αν όλ’ αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα σας ζητήσω να μου εξηγήσετε ποια είναι η σχέση του με την πραγματικότητα ούτως ή άλλως.

Εχουμε την τάση να προσπαθούμε να εξηγήσουμε ορθολογικά τις κινήσεις του.

Επισκέπτεται τη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη χωρίς να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Τι έχει στο μυαλό του;

Τίποτε.

Επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας;

Οσο και μια διαδήλωση με διάφορους που φορούν τραπεζομάντιλα χασαποταβέρνας στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ας είμεθα επιεικείς με τον σεμνό ηγέτη. Απ’ το κωμειδύλλιο της φέτας έως τη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη, ο κ. Κασσελάκης ψάχνει τον εαυτό του.

Προς το παρόν τον βρήκε στη…

 

 δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου, ότι υπάρχουν ακραίοι τρομοκράτες και μετριοπαθείς τρομοκράτες. Θέλοντας να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στους τρομοκράτες της Χαμάς και στους υπόλοιπους Παλαιστινίους, οι οποίοι όμως στο αυτάρεσκο μυαλουδάκι του είναι τρομοκράτες, απλώς καλοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: