"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Γιατί «αυτοί είναι» και δεν αλλάζουν!



 Γράφει ο  Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Θυμάμαι εκείνον τον παλιό καλό καιρό που πλάθαμε τις συνειδήσεις μας με πολλά λόγια, έναν Εσωτερικάκια διανοούμενο φίλο μου που σπούδαζε τότε τον κυνισμό της ωριμότητας…

Σε μια κουβέντα μας του είχα αναφέρει ότι σκέπτομαι να ψηφίσω για πλάκα κάτι ανάμεσα σε ΚΚΕ ή ΚΚΕ εσ. 

 Την απάντησή του δεν την ξέχασα πότε έκτοτε, τι κι αν πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες: «Να έχεις υπόψη σου νεαρέ, ότι εσύ μπορεί να τους ψηφίσεις στ’ αστεία, αυτοί όμως θα το πάρουν στα σοβαρά, και πίστεψέ με, δεν θα σ’ αρέσει καθόλου!»…

Γιατί αυτοί είναι!

Το θυμήθηκα κι εχθές το βράδυ που μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, με τρόμο ομολογώ, άκουσα τον κύριο Κουτσούμπα να προσθέτει κάμποσες συγκυριακές ψήφους παραπάνω ιδεολογικά στον σταλινισμό, για περισσότερες απεργίες, κινητοποιήσεις, βαβούρες, για περισσότερους αγώνες – που όλοι οι υπόλοιποι πλην ΠΑΜΕ γνωρίζουμε τι σημαίνουν. Αμέσως μετέτρεψε την «χαλαρή» ψήφο διαμαρτυρίας σε σκληρό ιδεολογικό εργαλείο.

Γιατί αυτοί είναι!

Στην αντίπερα όχθη του «προοδευτικού» χώρου, στον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική συντριβή τους την έστρεψαν γενικώς και αορίστως στην είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη (ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν μπήκε στη βουλή).

Οι λιγοστοί γενναίοι από τους άλλοτε πολυπληθείς και λαλίστατους εκπροσώπους του, εμφανίστηκαν εμφανώς παραζαλισμένοι στις μικρές οθόνες να επισημάνουν ότι το συμπέρασμα των εκλογών ήταν η είσοδος των «Σπαρτιατών» κι όχι το Βατερλό τους και οι τεράστιες ευθύνες που τους βαραίνουν για την γελοιοποίηση του πολιτικού συστήματος με τα απότοκα του αντιμνημονιακού τους αγώνα.

Οι άνθρωποι αυτοί χθες απέδειξαν ότι έκτος του ότι δεν ξέρουν να κερδίζουν, δεν ξέρουν και να χάνουν. Γενικώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Γιατί αυτοί είναι!

Τώρα στο ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν δυναμική. Γράφαμε λίγες ημέρες πριν τις χθεσινές εκλογές της 25ης Ιουνίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πανωλεθρία αλλά και το ΠΑΣΟΚ, παρά τους πανηγυρισμούς, είναι φανερό ότι δεν αποκτά δυναμική, δεν πείθει με τα καμώματά του και τις στρατηγικές του, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάτω από άλλα δεδομένα θα την άξιζε – άλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Το επισημάναμε και θα συνεχίσουμε να το επισημαίνουμε όσο το ΠΑΣΟΚ επιμένει να «συριζαΐζει». Τα λιγοστά …δέκατα που μάζεψε στις δεύτερες εκλογές δεν είναι για πανηγύρια αλλά αφορμή να το σκεφτούν καλύτερα (αν μπορούν) στην Χαριλάου Τρικούπη και να κοιτάξουν πριν τα δέκατα εξελιχτούν σε επικίνδυνο πυρετό. Να το πάρουν αλλιώς.

Γιατί «αυτοί» κινδυνεύουν να γίνουν…

Κι ερχόμαστε τώρα να μιλήσουμε για τον επικίνδυνο θίασο που θα κατοικοεδρεύσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ζωή να έχουμε!  

Τι παρατηρεί κανείς;

Έκτος από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής έχουν δυο βασικά κοινά χαρακτηριστικά: είναι κόμματα αντιμνημονιακά και αντιευρωπαϊκά. Μερικά είναι αντιμνημονιακά …ρώσικου ρυθμού, άλλα υπέρ της ρώσικης επιχειρηματικότητας και άλλα είναι ρώσικα με διεθνιστικό προσανατολισμό!

Κοινό παρονομαστή, ωστόσο, έχουν ότι προτιμούν τα ρώσικα ρούβλια από τα ευρώ! Η νέα βουλή, ωστόσο, συμπληρώνεται με ναζιστικά γενόσημα προϊόντα δίχως ποινικό μητρώο, συν ένα κόμμα-μίνι Δρομοκαΐτειο!

Γιατί, αυτοί κι αν δεν είναι!

Το 3% ως ελάχιστη βάση εισόδου στο κοινοβούλιο ήρθε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά και επειγόντως. Αλλιώς, η βουλή κινδυνεύει να καταντήσει μια για πάντα γραφική σκηνή, κάτι που στο τέλος θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της δημοκρατίας.

Το στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ (παρακάμπτοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνος του ένα λάθος…) δεν ήταν η απλή αναλογική αλλά η υπεροψία που βασίζεται στην άγνοια, την αμάθεια, την εύκολη ζωή δίχως κόπο που ζούσαν στα κομματικά τους κυλικεία. Το στρατηγικό τους λάθος ήταν ότι...

 

 μέσα στα διαταραγμένα τους κρανία υποτίμησαν τον Μητσοτάκη και υπερεκτίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας ότι η πολιτική είναι ψέμα, ίντριγκα, αναίδεια, και τακτικισμός!
 

Γιατί αυτοί είναι – και δεν αλλάζουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια: