"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Και βιτρίνα να αλλάξουν, έχει πρόβλημα το προϊόν

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

γαβριήλ (ο) 1. αυτός που του συγχωρέθηκαν οι παλιές αμαρτίες, ο αναβαπτισμένος «ναι, ο Σακελλαρίδης ήταν στην κυβέρνηση του μπροέδρου Τσίπρα, αλλά έφυγε από την πολιτική και τώρα επιστρέφει γαβριήλ» 2. υποψήφιος διάδοχος, δελφίνος «τα στελέχη είναι τόσο ανεπαρκή που ακόμα και μετά την πανωλεθρία δεν βρέθηκε ούτε ένας σοβαρός γαβριήλ μέσα από το κόμμα» 3. αγγελιοφόρος κακών ειδήσεων «όταν τον είδε να πλησιάζει κατάλαβε ότι απέναντί του είχε έναν γαβριήλ που μόνο δυσάρεστα θα είχε να του πει για τη θέση του».

Κι εκεί που φαινόταν ότι και στο 5% να πάνε οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός ανταγωνιστής του μπροέδρου, να σου ο Γαβριήλ ο Σακελλαρίδης να λέει (εμμέσως αλλά με όση σαφήνεια χρειάζεται) «παιδιά, εδώ είμαι και είμαι έτοιμος».  

Μοιάζει με κάτι σαν μεταγραφή που έρχεται για να πάρει τη θέση του παρηκμασμένου αρχηγού μιας ομάδας και στις πρώτες δηλώσεις λέει «είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα και συγκινημένος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω πλάι σ’ έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Γιώργος ο Παρτσακλός», ξέροντας ότι σύντομα θα αναγκάσει τον Παρτσακλό να σκουπίζει τον πάγκο.  

Το πρόβλημα είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τόσο πρόβλημα αρχηγού όσο πρόβλημα συνολικού προϊόντος.  

Ακόμα και με ικανότερο αρχηγό ο «αντικαπιταλισμός/σοσιαλισμός/αντισυστημισμός/όλα στο κράτος/όχι στις ιδιωτικοποιήσεις/όχι στην πραγματικότητα/χαρίζω σπίτια, χαρίζω δάνεια» δυστυχώς για τους συντρόφους και ευτυχώς για τη χώρα...

 

 δεν πουλάει τόσο πια όσο κάποτε.
 

Βαράνε «κανόνι»

Σπάνια αυτογνωσία έδειξε ο σύντροφος Ζαχαριάδης όταν παραδέχτηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μοντέλο Αρσεναλ. H ομάδα του Λονδίνου -με τους οπαδούς της να είναι γνωστοί ως κανονιέριδες- έχει κοντά 20 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και αν κανείς σκεφτεί το πώς έχασε και τον φετινό τίτλο, τίποτα δεν δείχνει ότι θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια σύντομα.

Ξεδοντιασμένοι

Άκουσα τον σύντροφο τον Όθωνα τον Ηλιόπουλο να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ «έτσι κι αλλιώς δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι, ας πληρώσουν και κάτι παραπάνω» και έρχομαι εγώ και αναρωτιέμαι: γιατί, βρε σύντροφε Ό,θωνα, να σας ψηφίσουν οι οδοντίατροι; Σάμπως τους επισκέπτεστε και ποτέ;



Δεν υπάρχουν σχόλια: