"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Επιδοματούχοι ισλαμοκηφήνες έποικοι...

 

Οι περισσότεροι από τους «πένητες» εποίκους που έρχονται με λάντζες, ψαροκάικα και σαπιοκάραβα στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς πένητες. Εχουν βάλει 5.000 δολάρια στην άκρη για να πληρώσουν διακινητές που θα τους φέρουν μέχρι εδώ.

● Απόδειξη όσα έγραφε σε άρθρο του για το ναυάγιο της Πύλου το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο Ταχίρ Ραζάρ από το Πακιστάν, που εδώ και χρόνια μένει στην Ελλάδα, πλησιάζει στην είσοδο της αποθήκης στο λιμάνι της Καλαμάτας και ρωτάει τις Αρχές μήπως έχουν δει τον 18χρονο ξάδερφό του. Δείχνει τη φωτογραφία του νεαρού συγγενή του από το Πακιστάν που έφυγε από τη χώρα του, πήγε στη Λιβύη και επιβιβάστηκε στο αλιευτικό σκάφος.

●»«Ηθελε να φύγει από το Πακιστάν και να πάει στην Ιταλία. Δεν άντεχε άλλο την κατάσταση και τη φτώχεια στη χώρα του, μας έλεγε “δεν αντέχεται άλλο, πρέπει να φύγουμε από εδώ” αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δείχνοντάς μας τη φωτογραφία του ξαδέρφου του. “Πλήρωσε 5.000 δολάρια για να φύγει να πάει να βρει δουλειά” εξηγεί».

Οι απορίες που προκαλούν τα παραπάνω είναι εύλογες:

Οταν είσαι Πακιστανός και έχεις στην τσέπη 5.000 δολάρια, γιατί να αποφασίσεις να ρισκάρεις και να πας στην Ευρώπη με σαπιοκάραβο, γνωρίζοντας τους κινδύνους, και να μην ανοίξεις μια δουλειά της προκοπής στη χώρα σου;

● Το ποσό φτάνει και περισσεύει για να ανοίξεις επιχείρηση στο Πακιστάν, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο κατώτατος μισθός σ’ αυτή τη χώρα είναι περίπου 96 € (τον μήνα).

Οταν είσαι Πακιστανός και έχεις στην τσέπη 5.000 δολάρια και θέλεις να πας στην Ευρώπη, γιατί δεν επιβιβάζεσαι σε ένα αεροπλάνο (και μάλιστα με εισιτήριο πρώτης θέσης) για να φτάσεις μέχρι εκεί;

Μήπως το βασικό κίνητρο είναι...

 

 τα επιδόματα, η δωρεάν στέγαση και η σίτιση που προσφέρουν οι χώρες σε όσους φτάνουν λάθρα και ζητούν άσυλο;

 

HMEΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: