"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΟΛΑΓΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Εθνικό πένθος για την αποδραμούσα λογική

 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ

Διαμαρτύρεται η προοδευτικάντζα διότι φυλάμε τα σύνορά μας, όπως τα φυλάμε, τέλος πάντων, και δεν επιτρέπουμε στα δουλεμπορικά να επισκέπτονται τα λιμάνια μας και φυσικά να την κοπανάνε από αυτά οι «επενδυτές» και άι πιάσ’ τους μετά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών κατά τους Τσιπροκουτσούμπες είναι να… πνίγονται οι «επιβήτορες», διότι υποχρεώνουμε τα σαράβαλα δουλεμπορικά να πλέουν ανοιχτά. Σε λίγο θα μας ζητήσουν ν’ αφήνουμε ανοιχτές τις πόρτες για να μην πεινάσουν οι διαρρήκτες. 

Θυμάστε εκείνον τον ανεκδιήγητο, που είχε συμβουλεύσει να κάνουμε ότι κοιμόμαστε;

Αμ εκείνο το «εθνικό πένθος» (δηλώνω κάθετα αντίθετος), που κηρύξαμε άρον άρον; Δεν δείχνει παραδοχή κάποιας ενοχής, ενώ δεν θα ‘πρεπε; 

Και αν κάποιος αντιτάξει: «Μα γιατί για τον βασιλέα Κωνσταντίνο δεν κηρύξαμε εθνικό πένθος;»  

Η απάντηση είναι απλή: Και γιατί να κηρύξουμε; Τι ήταν ο Κωνσταντίνος, δηλαδή, μπροστά στον Αχμέτ και στη Λεϊλά;

Νομίζω ότι είτε υπηρεσιακή είτε ξεϋπηρεσιακή κυβέρνηση είναι στα πράματα, οι αστοχίες (για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται) θα συνεχίζονται. 

Οι κομμουνιστές και οι δικαιωματάκηδες...

 

 είναι αυτοί που ρυθμίζουν τα πάντα. 

Α ναι. Είναι και οι ΜΚΟ…



Δεν υπάρχουν σχόλια: