"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟ-ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΠΛΗΚΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αντιπολίτευση Αναψυκτήριο (Δελφινάριο)


Του Easy Writer

Εκεί που όλοι είχαμε την εντύπωση ότι στις εκλογές με την απλή αναλογική θα ψάχναμε να βρούμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, τελικά οδεύουμε σε εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής ψάχνοντας να βρούμε… αντιπολίτευση.

Κι ενώ στις εκλογές της 21ης Μαΐου επικράτησε η απλή λογική, φαίνεται ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε πνεύμα ενισχυμένης λογικής θα συμβεί ένα πρωτοφανές σκηνικό στα μεταπολιτευτικά χρονικά: η αναβίωση της επιθεώρησης αναψυκτηρίου με ελεύθερη είσοδο με νούμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πλέον σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι, σ’ αυτό το σκηνικό, με όλα αυτά τα επιθεωρησιακού επιπέδου νούμερα επί σκηνής, από τους «Σπαρτιάτες» μέχρι την… Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια «Νίκη», στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείχνει ότι είναι… σοβαρό κόμμα.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του μετεκλογικού σκηνικού, έτσι όπως προδιαγράφεται, είναι τι θα γίνει όταν η παράσταση λάβει τέλος και ο θίασος κατέβει από τη σκηνή και πάρει θέση στα έδρανα της Βουλής.

Ενδεχομένως η Βουλή να ξαναγίνει αναψυκτήριο, κάτι που δεν αποκλείεται μια και στο παρελθόν είχαμε παρακολουθήσει –με πρόεδρο Ζωή και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– επιθεωρήσεις Δελφινάριου.  

Αυτήν τη φορά ωστόσο όλα δείχνουν ότι...

 

 οι πρωταγωνιστές δεν θα είναι φυσικά πρόσωπα, αλλά καρτούν μιας αντιπολίτευσης κινουμένων σχεδίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: