"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Αλέξης, προσκρούει στον ύφαλο του μεταναστευτικού...

 

Του Κώστα Στούπα

Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά και να προσεγγίσει τον χώρο του Κέντρου, όπως καταδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, τον αναγκάζει να στραφεί προς τα αριστερά
προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές προς αυτήν την κατεύθυνση και να κρατήσει τη "μύτη" πάνω από την επιφάνεια του 20%.

Οι διαρροές προς την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και το ΚΚΕ ήταν ορατές στις έρευνες της κοινής γνώμης μετά τις εκλογές της 21ης Απριλίου.

Ο τρόπος που χειρίστηκε τις υποθέσεις της χειραγώγησης των ψήφων της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία προς όφελός του, αλλά και του πολύνεκρου ναυαγίου παράτυπων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, ήταν ενδεικτικός της στροφής προς τα αριστερά.  

Η επίθεση μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ιαχές "ντροπή-ντροπή" σε πολλούς έφεραν στη μνήμη τις αγελαίες επιθέσεις αντιμνημονιακών στον τότε πρόεδρο Κάρολο Παπούλια μεταξύ των οποίων διακρίνονταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά όμως εγκυμονεί τον κίνδυνο να αυξηθούν οι διαρροές προς την Κεντροαριστερά και το Κέντρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το μεταναστευτικό την ώρα που οι ανησυχίες της κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα  εντείνονται. Το πρόβλημα αφορά συνολικότερα την Ευρώπη, όπου μια σειρά πολιτικά μορφώματα κυβερνούν, έχουν τεθεί σε τροχιά εξουσίας, με βασικό όπλο την εκμετάλλευση των ανησυχιών για το μεταναστευτικό.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στην ερώτηση: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το αν ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλος, έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτώμενων...

Το 59,2% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή οι 2 στους 3) συμφωνεί πως ο αριθμός των μεταναστών είναι υπερβολικά μεγάλος.  

Ενδιαφέρον έχει πως συμφωνεί και το 66,9% του ΚΚΕ, το 55,9% του ΜεΡΑ25 και το 78,3% των αναποφάσιστων.

 


Για την ιστορία στα άλλα κόμματα με την παρουσία υπερβολικού αριθμού μεταναστών συμφωνεί το 88,2% όσων ψήφισαν Ν.Δ. και το  75,1%  όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ...


Είναι προφανές πως ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία, όπου ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε τον χρόνο να εξομαλύνει τη στροφή προς μια ρεαλιστική προσέγγιση, περί άλλων τύρβαζε...

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αντιληφθεί πως η κοινωνία έχει οξύνει ιδιαίτερα τα αντανακλαστικά της σε θέματα που έχουν  να κάνουν με την Τουρκία, άρα και τη Θράκη και κυρίως το μεταναστευτικό...

Τώρα απομένουν οι σπασμωδικές κινήσεις προς τη μία και την άλλη πλευρά οι οποίες όμως μάλλον θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά...

Η περίφημη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, τη Δύση, την Ευρώπη και τις αξίες των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου μοιάζει πλασματική και υποκριτική, όταν στελέχη όπως ο κ. Τσακαλώτος αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα σχόλια όπως αυτό: "Σε μια επίσκεψη στην Αγγλία ο Μαχάτμα Γκάντι ερωτήθηκε για την άποψή του για τον δυτικό πολιτισμό. Η αποστομωτική απάντησή του: θα ήταν μια καλή ιδέα να υπάρξει.100 χρόνια μετά, αναρωτιέμαι έπειτα από τη χθεσινή τραγωδία, τι ακριβώς έχει αλλάξει…".

Πριν λίγες μέρες στελέχη  που ήταν καλεσμένοι ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες δημοσίευαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου με χειρονομίες απαξιωτικές για τον θεσμό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να προσπαθούν να το καλύψουν, σε κάθε ευκαιρία αναδύεται...

 

 η απέχθεια για τη δημοκρατία, τη Δύση και τον πολιτισμό της... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: