"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο πολιτικός παλιμπαιδισμός του Ανδρουλάκη


Toυ Easy Writer

Από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Καθημερινή της Κυριακής εκείνο που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μηδενίσει το κοντέρ πιστεύοντας ότι έτσι το κόμμα του θα φαίνεται καινούριο. Είναι προφανές ότι δεν θέλει να έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου- του οποίου θυμίζουμε υπήρξε γραμματέας εκτοπίζοντας τον Κυριάκο Πιερρακάκη- ούτε βέβαια με το κόμμα που έβαλε πλάτη μαζί με τη ΝΔ ώστε να μη βγει η χώρα από το ευρώ.  

Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ηγετική του ομάδα ψάχνουν στα ρετάλια του σοσιαλισμού της δεκαετίας του ’80 για να ράψουν κοστούμι με 40 χρόνια καθυστέρηση δεν χρειαζόταν να το μάθει κανείς διαβάζοντας την Καθημερινή μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Ο πολιτικός παλιμπαιδισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ηλίου (πρασίνου ή μη) φαεινότερος ώστε να μη χρειάζεται να μάθει κανείς πως οραματίζεται στο μυαλό του την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ σύντομα θα το καταλάβουν: εκτός κι αν πεισθούν ότι αποτελεί επιτυχία για την Κεντροαριστερά ένα ποσοστό γύρω από το… «ισχυρό» διψήφιο του 12%. Αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους, μεγάλα παιδιά είναι, θα βγάλουν άκρη.

Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία να συνεργαστεί με την ακροδεξιά!  

Ακούστε: «Ο κ. Μητσοτάκης αν δεν έχει αυτοδυναμία να συνεργαστεί με την ακροδεξιά», όταν στην διακαναλική συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωνε ότι το κόμμα του σε περίπτωση συνεργασίας θα συνομιλούσε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο πρόεδρος του έχει αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Και όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν συνομιλεί με τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ. Σε γενικές γραμμές ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να συνεχίσει να κοροϊδεύει και να εξαπατά τους ψηφοφόρους του Κέντρου προτείνει ουσιαστικά την είσοδο των ακροδεξιών στην κυβέρνηση!

Ασφαλώς δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για κάτι τέτοιο, αλλά έχει σημασία ότι το βάζει στο τραπέζι ο πρόεδρος ενός κόμματος που υποτίθεται ότι υπό την ηγεσία του είναι προοδευτικό. Καμία επίγνωση της θέσης και του ρόλου του, αλλά και...

 

 καμία αίσθηση ευθύνης: και μάλιστα όταν στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα του έδινε μάχες μαζί με τη ΝΔ κατά του εθνολαϊκισμού ο οποίος εκπροσωπείτο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: