"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΣΤΑΛΙΝΟ-ΚΗΦΗΝΟ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΟ-ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Τι rebate, τι rebare...(το παραδάκι πέφτει...)

Οι δικαιούχοι του 2023

 Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

To screenshot είναι από την αρχική σελίδα του ΕΚΟΜΕ. Αν δεν το ξέρεις, είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, δηλαδή ο κρατικός φορέας που παίρνει τα λεφτά σου και τα δίνει στα κανάλια για να φτιάχνουν ταινίες και σήριαλ.

Τα δίνει και σε ξένους παραγωγούς, διότι το δέλεαρ για να γυρίσουν ταινίες στη χώρα μας δεν είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν, αλλά το κλασικό επίδομα, που ονομάζεται για την περίπτωση "cash rebate".

Νταξ, έκαναν ένα λάθος στην πληκτρολόγηση, τι rebate, τι rebare, τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, σημασία είναι ότι το παραδάκι πέφτει.

Φεύγει από την τσέπη σου ως φόρος και πάει σε όλο αυτό το κύκλωμα ηθοποιών, σκηνοθετών, σεναριογράφων, τεχνικών κ.λπ. που είναι ο σκληρός πυρήνας της αριστερίλας και βρίζει ολημερίς κι οληνυχτίς τον καπιταλισμό.

Βέβαια, οι "αρμόδιοι", ως γνήσιοι managers του Δημοσίου, παίρνουν φόρα και μοιράζουν και λεφτά που δεν έχουν. Έτσι από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που ενέκρινε το Κέντρο σε 6 χρόνια για καλλιτεχνικές παραγωγές (μόνο το 2023 έδωσε €60.424.241,02), χρωστάει τα 140 εκ. και, βέβαια, έχει φέρει σε απόγνωση όλους τους συντρόφους - καλλιτέχνες που (με το δίκιο τους) καταγγέλλουν την απάτη του καπιταλισμού α λα γκρέκα, που τα τάζει αλλά δεν τα στάζει. Τουλάχιστον ο Στάλιν πλήρωνε στην ώρα του.

Δούλευε μ....α φορολογούμενε, να…

 

 χρηματοδοτείς το Milky Way (€900.974 πήρε αυτή η πολύ προχώ σειρά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: