"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Άντεξε ένα μήνα Υπουργός ο Νότης

 

Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Άντεξε ένα μήνα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης
. Να τα λέμε όλα. Πρόλαβε λένε οι γλώσσες οι κακές να πάρει την αναλογούσα άδεια.

Αν είχε χιούμορ θα έφευγε έφιππος, έτσι για την υστεροφημία.

Το θέμα όμως είναι πολύ πιο βαθύ από την αποπομπή ενός Υπουργού. Γιατί τις βουτιές τους τις έριξαν κι άλλοι, δεν “παραιτήθηκαν” όμως.

Αλλού είναι το γενικό ζήτημα, η μεγάλη εικόνα.

Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια από μεμονωμένους ανθρώπους αλλά και δίκτυα ενεργών πολιτών που στήριξαν την επανεκλογή της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, παίρνει σάρκα και οστά.

Αναπτύσσεται δηλαδή μια εκ των πραγμάτων αντιπολίτευση εκ των έσω, ελλείψει κανονικής. Στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να εκλέξουν αρχηγό θα λένε τριάντα διαφορετικά πράγματα, το ΠΑΣΟΚ κάπου χαμένο στη μετάφραση κάνει αντιπολίτευση by the book, δεν ψηφίζει ούτε μέτρα που πρώτο θα τα έφερνε για ψήφιση, υπάρχει έλλειψη γενικώς.

Αυτήν την μη σχηματισθείσα ακόμη εσωτερική και όχι κατ΄ ανάγκη εσωκομματική αντιπολίτευση, έλαβε υπόψη του ο Π/Θ και καρατόμησε τον Νότη Μηταράκη. Βεβαίως αυτός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, που σημαίνει πως ζητήθηκε η παραίτηση του.

Προκάλεσε έκπληξη η αποπομπή του τόσο νωρίς, αλλά είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα στείλει κι άλλο κόσμο σπίτι του ή τουλάχιστον εκτός υπουργικών γραφείων, λένε οι φήμες.

Ο καθένας με τη σειρά του. Διότι αντικειμενικά είναι κάποιοι που δεν κάνουν. Όχι για το ρόλο που τους ανατέθηκε, αλλά σε κανένα χαρτοφυλάκιο.

Να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλοποιήσεις.

Το μόνο παρήγορο είναι πως...

 

 ο Πρωθυπουργός δείχνει να διορθώνει τις δικές του λάθος επιλογές και να μην εξαρτάται από εσωκομματικές ισορροπίες

Κατά τα λοιπά θέλει δουλειά πολλή, σε κάθε στόχο, σε κάθε τομέα Δημόσιας Πολιτικής.



1 σχόλιο:

ΑΝΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥ. είπε...

ΠΟΛΛΗ ΗΡΩΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΕΣΕ!ΒΑΣΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ