"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αδικα παιδεύεται να πάρει τα F35 o Σουλτάνος. Αρκεί να στείλει μερικούς κατσαπλιάδες με στουπιά και βενζίνη για να επιτεθεί στο κωλοχανείο μας !!!

 

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ
 

Μπορεί κάποιος αρμόδιος από τους 63 του μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, ξυρισμένος ή αξύριστος, να μας εξηγήσει πώς έφτασε η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών;  

Όταν υπηρετούσα, το 1984-1986, η καθημερινή μας αγγαρεία ήταν η αποψίλωση (που οι περισσότεροι την έλεγαν αποξήλωση): γονατιστοί στο έδαφος κόβαμε με τα χέρια σύριζα κάθε χόρτο, ξερό και χλωρό, ακριβώς για την αποφυγή αυτού που συνέβη στην Ν. Αγχίαλο. 

Υποτίθεται ότι οι αποθήκες πυρομαχικών έχουν πάρει ΟΛΑ τα μέτρα πρόληψης, και διαθέτουν και ΟΛΑ τα μέσα καταστολής ώστε να μην φτάσει η φωτιά σ΄ αυτές.  

Αν είναι τόσο απλό να ανατινάζονται τα πυρομαχικά στα στρατόπεδα, δεν χρειάζεται F-35 όποιος θέλει να μας επιτεθεί: αρκεί να στείλει μερικούς κατσαπλιάδες με στουπιά και βενζίνη.  

Σύντροφοι γαλαζαίοι, συγγνώμη που σας αποσπώ την προσοχή από τη βασική εργασία σας που είναι να φιλοτεχνείτε το πορτραίτο του μεγάλου (στραβο)τιμονιέρη, αλλά...

 

 οι ανατινάξεις στην Ν. Αγχίαλο, είναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας.  

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: