"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο Γιάνης είναι πονηρός

 

Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τους συμπολίτες που αναρωτιούνται γιατί ο Άνθρωπος-Παγώνι διαγωνίζεται με τον εαυτό του και τους minions του στο ΜεΡΑ 25 για την πιο ακραία προεκλογική δήλωση για την οικονομία
.  

Στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε έναν λόγο να μην το κάνει.

    Ξέρει ότι το κοινό το οποίο θέλει πολιτικούς που να έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή έστω λογικοφανή παραμύθια είναι πιασμένο. Το μόνο κοινό στο οποίο μένει να απευθυνθεί είναι εκείνο που χάφτει διεθνείς συνωμοσίες και ψεκασμούς. Δηλαδή ένα κοινό είτε ιδιαιτέρως χαμηλού επιπέδου είτε ιδιαιτέρως υψηλής διαταραχής. Αυτό το κοινό δεν βάζει όριο στο τι μπορεί να πιστέψει και θα το κερδίσει αυτός που θα του δώσει τις πιο ακραίες εκδοχές της πραγματικότητας. Ο Βαρουφάκης είναι ο έμπορος που ξέρει τι ζητά η πελατεία του και σπεύδει να της το δώσει και με το παραπάνω. (Αν αναρωτιέστε για το μέγεθος της λίμνης στην οποία ψαρεύει να σας πω ότι, σύμφωνα με γκάλοπ της Διανέοσις, το 25% των συμπολιτών πιστεύει ότι μας ψεκάζουν).


    Οι ακραίες δηλώσεις για ανατίναξη των τραπεζών και εθνικό νόμισμα από κάποιον που έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν κωλώνει πουθενά σε ό,τι έχει να κάνει με τα λεφτά των άλλων, κάνουν μονόδρομο για το ΠΑΣΟΚ την απόρριψη κάθε σκέψης συνεργασίας και τον απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη να βρεθεί κυβερνητική λύση. Όταν θέλεις απλή αναλογική (για να αυξήσεις τον αριθμό των βουλευτών σου) αλλά δεν θέλεις να συνεργαστείς (για να μη χάσεις την αντισυστημική πελατεία σου) βολεύει να είσαι ο πιο απωθητικός στο δωμάτιο.


    Σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες του που είδε τη δημοσιότητα (αυτό του 2021 που αφορά το 2020) το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του είναι τοποθετημένο σε τράπεζα της Ελβετίας*. Φυσικά είναι μάλλον απίθανο ο Γιάνης να έχει την ευκαιρία να ξανακάνει, όπως το 2015 με τον Αλέκση, πραγματικότητα τα σχέδιά του, αλλά το να συμπλέει η ρητορική σου με το οικονομικό σου συμφέρον πάντοτε βοηθάει.  

Ταυτοχρόνως ο Γιάνης (όπως δείχνει και ο τρόπος που γράφει το όνομά του) είναι κάποιος που ζητά με πάθος την προσοχή. Κάποιος που φανερά προτιμά να λέει τη λάθος ώρα από το να λέει την ώρα που δείχνουν τα ρολόγια όλων των γύρω του. Κάποιος που προκειμένου να ξεχωρίσει είναι ικανός να αρνηθεί τη σφαιρικότητα της Γης. Δεν θα υποστήριζε βέβαια ότι η Γη είναι επίπεδη από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν αυτήν την παλαβομάρα και έτσι θα κατέληγε να αναπτύξει τη δική του θεωρία για την Πυραμιδική Γη.

Με λίγα λόγια ο Άνθρωπος-Παγώνι και εμπορικά και ψυχολογικά δεν μπορεί να υποστηρίξει τίποτα διαφορετικό από αυτά που υποστηρίζει. Και τουλάχιστον είναι κάπως διασκεδαστικός. Σε αντίθεση με όσους...

 

 ενώ παριστάνουν τους (σχετικώς μιας και μιλάμε για αριστερά) έχοντες επαφή με την πραγματικότητα, επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία την επιθυμία τους να συνεργαστούν μαζί του και όσους θυμίζουν τα καταστροφικά κατορθώματα του ως υπουργού χωρίς ταυτοχρόνως να θυμίζουν το κόμμα και τον πρωθυπουργό που τον είχαν υπουργό. Και μπράβο του.

* Κάθε φορά που ακούω κάποιον να προτείνει ή να συζητάει στα σοβαρά εθνικό νόμισμα αναρωτιέμαι πόσα λεφτά να έχει σε τράπεζες του εξωτερικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: