"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Θέλει… και τηλεμαχία ο αθεόφοβος

 Toυ Θοδωρή Γιάνναρου

Τελικά και μετά από μεγάλη συζήτηση, άκαρπη αποδείχτηκε η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής
, με τα κόμματα να μην καταφέρνουν να συμφωνήσουν για το debate των πολιτικών αρχηγών, πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμφώνησαν για μία τηλεμαχία λίγο πριν από τις εκλογές, με όλους τους αρχηγούς, με τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια να διαφοροποιείται και να ζητά δύο ντιμπέιτ, το πρώτο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και το δεύτερο να είναι… ιδιωτικό μεταξύ μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του (ακόμα) αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης, με το να επαινεί με θράσος τον εαυτό σου, μάλλον θα ελπίζει… πως όλο και κάτι θα μείνει. Μάλλον κάποιος του σφύριξε, πως ο Ναπολέων Βοναπάρτης κάποτε είχε πει πως, "με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα” και ο δόλιος το έδεσε σχοινί-κορδόνι… μόνο που ξέχασε να διαβάσει τη συνέχεια του αποφθέγματος που λέει "…αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα!”  

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την δυσλεξία, αλλά πιθανώς με τη νοητική στέρηση! Δυστυχώς δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος για να αποφανθώ με σιγουριά εκ’ αυτού!

Δυστυχώς φίλες και φίλοι, κάποιοι είναι και παραμένουν αδίστακτοι, γιατί τίποτα δεν είναι πιο αδίστακτο από την ατιμωρησία… 

Τον ανεχτήκαμε, του την χαρίσαμε… ε!… καλά να πάθουμε! Αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα με ριγέ στολή -για εσχάτη προδοσία, παρέα με μέλη της αγέλης του, παραμένει στην επιφάνεια πιο αδίστακτος και με περισσότερο θράσος από ποτέ! Δυστυχώς εμείς τον κάναμε να πιστεύει, πως από "τίποτα”, μπορεί να γίνει "κάτι”, και αυτή μας την ανόητη και παντελώς αχρείαστη απερισκεψία, την λουζόμαστε τώρα σε όλο της το μεγαλείο.

Αυτό το απύθμενο θράσος του, μετατρέπεται με τον καιρό και με τη συνδρομή της δικής μας αδιαφορίας, σε "αδιαλλαξία” και "χυδαιότητα”, κάτι που ο ίδιος φυσικά αρνείται, θεωρώντας το ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό!  

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη που διακατέχει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πως έχει πάντα δίκιο, αποτελεί τη σφραγίδα ενός πράγματι χυδαίου πολιτικού πνεύματος, που αποτελεί ορατό κίνδυνο για τη δημοκρατία!

Επιμένει λοιπόν στην φιλοσοφία του ολοκληρωτισμού, έχοντας σίγουρα διαβάσει Βοναπάρτη, υποστηρίζοντας αυτό που εκείνος υποστήριζε… πως δηλαδή… "τρία πράγματα δεν κάνεις σε αυτό το είδος της πολιτικής, αν βέβαια αποτελεί επιθυμία σου να την ακολουθήσεις: δεν υποχωρείς ποτέ, δεν ανακαλείς ποτέ και δεν παραδέχεσαι ποτέ τα λάθη σου!”.

Αυτό λοιπόν κάνει και ο Μέγας Αλέξης -ο Αλέξης της αριστερής όχθης του Εξώκοσμου, αλλά κατά τ’ άλλα...

 

 θέλει και πριβέ τηλεμαχία μπας και ψηλώσει λίγο στα μάτια των ψηφοφόρων… αν και προσωπικά δεν το βλέπω… 



Δεν υπάρχουν σχόλια: