"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ : Προκόπης (callsign «Πακης») Παυλόπουλος: H επιστροφή (…)


Γράφει ο ΑΛΚΗΣ ο "Πακικός"

Μαθαίνουμε ότι στα πλαίσια της θερινής αντεπίθεσης της συμμαχίας των αρνησιπάτριδων (κατά τα πρότυπα της εαρινής αντεπίθεσης του Μουσολίνι στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 1941, μόνο που τώρα η απειλή φαίνεται πως προέρχεται ΚΑΙ από το εσωτερικό), όπου ξαφνικά έχουμε αποκαλύψεις με χρονοκαθυστέρηση, πυρκαγιές, αναταραχές στα σύνορα και άλλα που κάνουν «μπαμ» από χιλιόμετρο, «business as usual» δηλαδή, ανεδύθη από τα βάθη της αβύσσου και μια ξεχασμένη και «rugged» τραγική φιγούρα που ακούει στο όνομα Προκοπης Παυλόπουλος (callsign «Πακης», πως λέμε «Maverick» στη γνωστή ταινία), για να μας μιλήσει για «αντικειμενική ευθύνη», οτιδήποτε σημαίνει αυτό στα περίεργα μονοπάτια των συνάψεων του εγκεφάλου αυτής της εξωτικής ύπαρξης.
 

Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο ίδιος σαν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν ανέλαβε τις ευθύνες του εκείνο τον αποτρόπαιο Δεκέμβρη του 2008, που αποτέλεσε κατά τη γνώμη του γράφοντος την αρχή των δεινών και άνοιξε τις θύρες της πολιτικής και κοινωνικής αβύσσου που οποία ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Για αυτή του δε την παραμέληση και πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος, επιβραβεύθηκε από τους ιστορικούς εχθρούς της παράταξής του με την προεδρία της δημοκρατίας η οποία χαρακτηρίστηκε από ηχηρή και συνεχή απουσία και έλλειψη παρέμβασης στα δημόσια πράγματα, μέχρι τη στιγμή που έληξε η θητεία του.
 

Ο κύριος Προκοπης (callsign «Πάκης») Παυλόπουλος καλό θα ήταν να προσπαθήσει όπως και πολλοί άλλοι, να παραμείνει στην δημόσια αφάνεια και αφωνία του και να μη μας θυμίζει την ανύπαρκτη πολιτεία του.  

Αποτέλεσε ντροπή για την παράταξη η οποία τον ανέδειξε, τον ανέβασε στα ύπατα αξιώματα που και του έδωσε την ευκαιρία, ενώ υπήρξε τόσο ολίγιστος και ανεπαρκής στην εκτέλεση των ιερώτερων εκ των καθηκόντων του, να συνεχίσει να κινείται και να παραμείνει ελλοχεύων κάπου εκεί στο περιθώριο και να έχει την ευκαιρία να εκνευρίζει εκείνους τους οποίους κατέστρεψε με την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων και την ολιγωρία του επί σειρά ετών.
 

Να γειασει το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν τον ψήφισε και απέδειξε ότι ορισμένα πράγματα δεν παραγράφονται ούτε από μνήμης, ούτε από καρδίας.

YΓ: Προς ΣΥΡΙΖΑ και χορηγούς:  

 

Μην τα κάνετε όλα τόσο απροκάλυπτα και αλμπάνικα. Αφήστε μας έστω μια μικρή αμφιβολία για το πόσο αδίστακτοι είστε και τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε. 

Δηλαδή έτσι και αποτύχετε στην αποστολή που σας έχουν δώσει οι πάτρωνες σας και παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης για άλλα 4 χρόνια, τι θα κάνετε, με τόση υστερία που σας έχει καταλάβει; θα πηδάτε από τα παράθυρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: