"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πάλι τη σκαπούλαρε ο Κυριάκος… Οϊμέ!!!

 


Του Strange Attractor

Μπαίνουμε πλέον στο φθινόπωρο κι απ’ ό,τι όλα δείχνουν ο Κυριάκος παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, παρά τα όσα του καταμαρτυρούν διάφοροι κακοπροαίρετοι εχθροί του.

Δεν κινδυνεύει από πουθενά, καθώς όπως όλα δείχνουν αν ελέγχεις τα ΜΜΕ (και σε ελέγχουν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες) δεν σε κουνάει κανένας.

Έτσι, μπορεί να επιστρέφουν στα μετερίζια τους οι διάφοροι κήνσορες (Πορτοσάλτε, Καμπουράκης, Ευαγγελάτος, κλπ.), αλλά ο Κυριάκος παραμένει ανέμελος. Δεν ανησυχεί. Την ελέγχει την κατάσταση.

Εξάλλου, όπως γνωρίζει πολύ καλά, καθότι μορφωμένο παιδί, αν πέσει κεραυνός στη μέση του Αμαζονίου και δεν το δει κανείς, έπεσε ή όχι;

Έτσι και στα καθ’ ημάς ΜΜΕ. Κάτι συνέβη ή συμβαίνει  μόνο αν το μεταδώσουν τα αδέκαστα ΜΜΕ μας.

Οπότε, δεν πάει να γράφει η αριστερή πατσαβουροφυλλάδα ΝΥΤ διάφορες απρέπειες για τη κυβέρνησή μας;

Εμείς εκεί… στα δικά μας που λέγαμε. Π.χ. η Σάντρα Μπούλοκ έφαγε γίδα βραστή στην Επίδαυρο, η Ρούλα Κορομηλά πιο φρέσκια από ποτέ ετοιμάζει το comeback της, και ο συνήθης ύποπτος υπ. Υπανάπτυξης μιλάει για θηριώδεις επενδύσεις εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα διάφορα μάικρο μπακάλικα ανά την επικράτεια.

Όσο για εκείνο το περίφημο εργοστάσιο που θα κατασκεύαζε ηλεκτρικά οχήματα στον Βόλο (και στην Πάτρα), ανοίγοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας… μην το είδατε μην το ξανακούσατε. Άνοιξε και λειτουργεί κανονικά στα Σκόπια… ή στη Βόρεια Μακεδονία όπως πρέπει να λέμε τη γειτονική και φίλη χώρα.

Λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλειώδες όραμα του Κυριάκου να γίνουμε η «ατμομηχανή» της Ευρώπης.

Και έχει ένα δίκιο… αφού ποιος θα του σταθεί εμπόδιο;

Δεν είναι Τσίπρας να εξαρτάται από τον συγκαμένο  συγκυβερνήτη του.

Ούτε Σαμαράς θα πρόσθετα, αφού έχει αυτοδυναμία, άρα δε δίνει λόγο σε κανέναν Μπένι και σε κανέναν κυρ Φώτη.

Δεν έχει απέναντί του τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τους δανειστές και την τρόικα.

Δεν έχει απέναντί του τους «άφθαρτους»  συριζαίους, και την ελπίδα τότε του τόπου, τον σέξι Αλέξη, που «ένα στα δέκα απ’ αυτά που λέει να κάνει σωθήκαμε»…

Δεν έχει καν να αντιπαλέψει ούτε τα ΜΜΕ, ούτε αγαναΧτιστές, ούτε κινήματα ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε τον μακαρίτη πια Τράγκα, ούτε τη Ντόρα, ούτε τη Χ.Α. ούτε κανέναν…

Αντιθέτως έχει τα ΜΜΕ και όλους τους μεγαλόσχημους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» με το μέρος του, κι απέναντί του έναν απαξιωμένο Σύριζα, τον Βελό, τον Μπογδάνο,  τον Ανδρουλάκη, τον Μπαρουφάκη και τον… Κουτσούμπα. Χώρια τον Αντώναρο…

Συνεπώς, παίζει εν ου παικτοίς.

Παρ’ όλα αυτά μόνο ακρίδες που δε σάρωσαν τη χώρα, αν κι είναι ακόμη νωρίς… ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ρωσικός» με όλη τη σημασία της λέξης.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που ως γνήσιος Μητσοτάκης θα το αντιπαρέλθει με σωστές πολιτικές κινήσεις, άρα με επιτυχία.

Ούτε στο ζήτημα των αυξημένων ροών προσφύγων πολέμου (από χώρες χωρίς πόλεμο), που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές, τότε που οι Συριζαίοι (και η Σία Κοσιώνη) με τους ΜΚΟτζήδες υποδέχονταν στις παραλίες τους ταλαίπωρους Σύρους (από τη Σομαλία) με λικέρ και πρώτα κεράσματα…

Δεν αναφέρομαι καν στα ελληνοτουρκικά, που στην πραγματικότητα βολεύουν τον Κυριάκο για να ρίχνει τη μπάλα στη κερκίδα… λες και είναι συνεννοημένος με τον απέναντι ομόλογό του, μόλις βρουν τα σκούρα στα εσωτερικά να σηκώνουν τη σημαία για να αποπροσανατολίζουν το πόπολο.

Θα μου πείτε πως τώρα που βρέθηκε πλούσιο κοίτασμα υγραερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ικανό να συντηρήσει όχι μόνο τη μεγαλόνησο αλλά και την Ευρώπη για κάποια χρόνια, το παιχνίδι αλλάζει, και οι τουρκικές φοβέρες μπορεί να υλοποιηθούν.

Ναι, αλλά, αν θυμάμαι καλά ο ποταπός, ένα ανάλογο «πλούσιο» κοίτασμα είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή το 2018.

Ακούσατε μετά τίποτα; Ούτε ο προγναθικός μινίστερος της Υπανάπτυξης δεν το αναφέρει…

Τέλος πάντων, εκεί που θα τα βρει σκούρα ο σμιλεμένος πρωθυπουργός είναι στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διότι πόσα επιδόματα πια να δώσει ο καψερός;

Έχεις και εκείνον τον ψευτοφιλελεύθερο τον Μακρόν, που έβαλε πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας της χώρας του, και να ‘ταν μόνο αυτό; Προχώρησε ακόμη και στην πλήρη κρατικοποίηση της γαλλικής ΔΕΗ!!!!!

Άκουσον άκουσον…

Ίσως γι’ αυτό και τα ΜΜΕ μας έπαψαν πια να τον αναφέρουν… τον «παλιοπασόκο», που μας είχε ξεγελάσει και μέχρι πρότινος ήταν ο Νο 1 φιλέλληνας, η ελπίδα της ΕΕ, ο κολλητός του Κυριάκου και άλλα τέτοια πολλά.

Στη λήθη κι αυτός… εξάλλου επανέρχεται από τις διακοπές της η Τατιάνα,  κι έχουμε πολλά να πούμε για την Πισπιρίγκαινα… με τον σαχλό τον Γάλλο κρατιστή θα ασχολούμεθα;

Πάντως, όπως ακούω από διάφορους πιο ειδικούς, μόνο οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς του ρεύματος που θα δώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια!!!!

Δυο Ιόνιες οδοί δηλαδή…

5-6 ΤΡΕΝΟΣΕ, ή άλλη μια ΔΕΗ.

Με αυτές τις επιδοτήσεις (από χρήμα των φορολογουμένων)  το ρεύμα θα το πληρώσουμε γύρω στα 20-22 λεπτά την κιλοβατώρα, σε σχεδόν τριπλάσια τιμή δηλαδή σε σχέση με τις προ κρίση τιμές, ενώ η Ισπανοί και Πορτογάλοι το πληρώνουν γύρω στα 12- 14 λεπτά διότι...

 

 σε αντίθεση με τους δικούς μας πειθήνιους και πειθαρχημένους «άριστους», οι εκεί κυβερνώντες πέτυχαν την εξαίρεση των χωρών τους από τα σχέδια της ΕΕ, ενώ εδώ στη μπανανία μας η ΔΕΗ κοστολογεί το ρεύμα στην τιμή του (χρηματιστηριακού) φυσικού αερίου, την ίδια ώρα που ακόμη το παράγει μέσω λιγνίτη, υδατοπτώσεων, κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι οι πάροχοι να βγάζουν τρελά υπερκέρδη (που ακόμη να φορολογηθούν), οι καταναλωτές να βογκάνε και ο Κυριάκος να συνεχίζει απτόητος τα τριήμερά του σε διάφορες παραλίες σαν να μη τρέχει τίποτα.

Λεφτά υπάρχουν, φαίνεται να λέει, τόσο για επιδόματα, τόσο για τα ΜΜΕ, όσο και για διορισμούς ημετέρων (ποταμίσιων κυρίως) μετακλητών συμβούλων υπουργών.

Αυτός είναι κυβερνήτης… όχι σαν τους άλλους.

Έτσι παίζεται η μπαλίτσα μάγκες… πάρτε μαθήματα.

ΥΓ- Σαν να μην έφτανε η διεθνής αρνητική εικόνα για τη χώρα μας ένεκα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, είχαμε και εκείνη την αήθη επίθεση στη Κρήτη δυο νταήδων εναντίον οικογένειας Γερμανών τουριστών. Μια επίθεση που θύμισε b movie τρόμου γυρισμένο στα βάθη των μεσοδυτικών ΗΠΑ, όπου τρελαμένοι ντόπιοι αιμομίκτες επιτίθενται με πριόνια σε αθώους εποχούμενους.

Ένα περιστατικό που έστειλε στα τάρταρα τον… Κικίλια,  ο οποίος ποντάρει στις μαζικές αφίξεις Γερμανών συνταξιούχων προκειμένου να «ξεχειμωνιάσουν» στην ηλιόλουστη Κρήτη, και να αυξηθεί έτσι το εθνικό μας εισόδημα.

Εσύ είσαι που το λες; Το «Ελάτε να σας δείρουμε», κάθε άλλο παρά ελκυστικό σύνθημα του ΕΟΤ ακούγεται.

Πάντως να τα λέμε όλα: Οι δυο νταήδες παραδόθηκαν μόνοι τους (δε συνελήφθησαν) και τώρα ο ένας αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, ενώ ο έτερος αφέθη ελεύθερος (κλασικά).

Βέβαια αμφότεροι  δηλώνουν αθώοι, και θύματα της πυγμαχικής δεινότητας(!)  ενός εκ των Γερμανών, ο οποίος, λένε, τους επιτέθηκε άνανδρα επειδή του έκαναν παρατήρηση όταν τους προσπέρασε παράνομα βρίζοντας ταυτόχρονα τον… Μητσοτάκη!

Λέτε να ‘χουν δίκιο, και τσάμπα να κατηγορήσαμε τους δυο αυτούς λεβέντες;

Αν είναι έτσι βουρ για διορισμό ως μετακλητοί, ή έστω θέση στο επόμενο ευρωψηφοδέλτιο. Σάμπως οι άλλοι που στείλαμε στας Βρυξέλλας καλύτεροι ήσαντε;

Θα το βρει η υπΕρεσία…



Δεν υπάρχουν σχόλια: