"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μυστικά και φωναχτά


Γράφει ο Στέντωρ

Η µυστική συνεδρίαση δεν είχε ακόμη τελειώσει. Κι ωστόσο, από τις ρωγμές στο τείχος του απορρήτου διέρρεαν ήδη τα διαμειβόμενα μέσα στην Επιτροπή Θεσμών, που είχε συγκληθεί για την έγκριση του διορισμού του νέου διοικητή της ΕΥΠ. 

Το ποιοι βουλευτές έσπευσαν να ανοίξουν πρώτοι αυτές τις ρωγμές δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς. Μόνοι τους δήλωναν τον σεβασμό τους για τη διαδικασία, διοχετεύοντας σε φιλικά τους Μέσα τις προσωπικές τους παρεμβάσεις στην επιτροπή

Αυτό το σκηνικό παραθεσμικού σουρεαλισμού οδήγησε στην κορύφωσή του και ο –συνταγματολόγος– Γιώργος Κατρούγκαλος, με τη δημόσια δήλωσή του.  

Πρώτα σχολίασε όσα είχαν –υποτίθεται, μυστικώς– ειπωθεί, αποφαινόμενος ότι «επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητές» του περί παρακολουθήσεων. Και μετά είπε στους δημοσιογράφους ότι «μένει σε αυτά» γιατί η διαδικασία «έχει χαρακτηριστικά μυστικότητας». Και...

 

 χαρακτηριστικά φάρσας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: