"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τι θα ψηφίσεις ρε συ Λάκη;

 

Του Strange Attractor

Είχα μια ενδιαφέρουσα, διαφωτιστική θα έλεγα, συζήτηση χθες βράδυ στο καφενείο με τον φίλο μου τον Λάκη.

Θυμόσοφος, χιουμορίστας, οξύνους και δεινός ταβλαδόρος ο Λάκης, που συνήθως δε λέει πολλά για τους πολιτικούς, αλλά όταν ανοίξει το στόμα του βγαίνουν αλήθειες.

-Άντε και έγιναν εκλογές αύριο το πρωί ρε συ Λάκη. Τι θα ψηφίσεις; Κυριάκο;

-Τρελός είσαι; Την πάτησα μια φορά και δεν την ξαναπατάω.

-Γιατί ρε; Τι σου ‘κανε;

-Εμένα; Τίποτα. Ούτε επιδόματα περιμένω, ούτε διορισμό, ούτε θέλω να αλλάξω καταψύκτη. Τη χώρα όμως τη διαλύει για χάρη κάποιων κολλητών του κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Βιτρίνα τους είναι. Front man, που λένε και οι Γάλλοι… Βλέποντας τι κάνει αυτά τα 3 χρόνια άρχισα να πιστεύω πως πρέπει να καταργήσουμε τις εκλογές. Δε χρειαζόμαστε μεσάζοντες που μας κοστίζουν κιόλας. Ας αφήσουμε τους επιχειρηματίες να μας κυβερνούν απ ‘ευθείας.

-Και που θα ρίξεις το κουκί σου; Στον ΣΥΡΙΖΑ;

-Δεν πας καλά… εγώ από τότε τα έλεγα για τον Τσίπρα και τα ιδεοληπτικά του σούργελα, αλλά ποιος με άκουγε; Που έκλεισαν τις τράπεζες και άνοιξαν τα σύνορα; Που μας κάνανε κουμάντο οι επαγγελματίες αλληλέγγυοι ΜΚΟτζήδες; Στο μόνο που έπεσα έξω με δαύτους είναι ότι τα έκαναν πολύ χειρότερα απ’ ότι περίμενα. Πάλι καλά που γλιτώσαμε τα συσσίτια…

-Άρα θα το ρίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

-Κοίτα να δεις, μπορεί να τρέφω σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ, ειδικά επειδή δεν παρασύρθηκε από τους λαϊκιστές και στήριξε τη χώρα στα δύσκολα, άσχετα αν τα περισσότερα στελέχη του συντάχθηκαν με τους κατσαπλιάδες του Τσίπρα για μια καρέκλα, αλλά δυστυχώς δε θα πάρω. Μπορεί να το έχει ρετουσάρει κάπως ο Ανδρουλάκης, αλλά όσο βλέπω κάτι φαντάσματα του παρελθόντος του στυλ Καστανίδη, Λαλιώτη, Σκανδαλίδη και σία να ράβουν κοστούμια… χώρια την άλλη τη μπίμπο από την ερωτική συμπρωτεύουσα που ράβει ταγέρ αρχηγίας… ούτε από αυτό θα πάρω. Άσε που αν μυρίσει καρέκλα μπορεί να επιστρέψει κι ο Κουλούρης.

-Τι μένει ρε συ Λάκη; Ο Βελόπουλος;

-Με τσάκωσες… χα χα χα. Αυτόν που έβριζε τους «γερμανοί τοκογλύφοι», αλλά έβγαλε όλα του τα χρήματα στη Γερμανία; Και δεν ψηφίζω τη Βαλαβάνη καλύτερα; Χα χα… Που το παίζει ευλαβής, αλλά πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Ιησού; Που δηλώνει ιστορικός, αλλά μας δήλωσε πως η Γερμανία δεν είχε ποτέ πολεμικό ναυτικό και έτριζαν μια βδομάδα τα κόκαλα του Ντένιτζ; Άσε μας ρε συ…

-ΚΚΕ τότε;

-Μπα… ήμουν παιδί και γέρασα, κι ακόμη την ίδια κασέτα ακούω. Βαρέθηκα…

-Λοιπόν τι; Βαρουφάκη;

-Και δεν ψηφίζω καλύτερα τον Αρτέμη τον Σόρρα; Όχι και Μπαρουφάκη ρε φίλε. Αυτός πάσχει από ψευδαίσθηση μεγαλείου, και κακοήθη ναρκισσισμό. Χώρια που είναι ψεύτης με περικεφαλαία. Ακόμη τον θυμάμαι επί ΓΑΠ μέσω ΣΚΑΙΠ στα κανάλια να μας δίνει συμβουλές πως να αποφύγουμε τη χρεοκοπία πηγαίνοντας στη δραχμή ή στο μπιτκόιν, και ορκιζόταν πως δεν πρόκειται ποτέ να πολιτευθεί!!!!

-Άρα θα ρίξεις άκυρο; Θα απέχεις; Τι;

-Μπα, θα πάω...

 

 με μισή καρδιά, αλλά άκυρο ή αποχή δεν παίζει διότι έτσι θα πριμοδοτήσω τα λαμόγια…

-Τι θα ψηφίσεις τότε; Λέγε… με γάνιασες.

-Μπορεί Εμφιετζόγλου… ακόμη δεν κατέληξα.

-Ποιος είναι αυτός πάλι;

-Ψάξ’ το, και ξαναέλα να τα πούμε…

Εκεί τελείωσε η συζήτηση με τον ψαγμένο Λάκη, κι άρχισε μια άλλη με τον εξίσου ψαγμένο Θανασάκη, που όλη μέρα διαβάζει Χίο, περιμένει να επιστρέψει η Τατιάνα διότι έπαθε σύνδρομο στέρησης για την Πισπιρίγκου, και χθες επέμενε με στόμφο πως «όσο πέθανε ο Μάγκας, άλλο τόσο πέθανε κι ο… Τράγκας… μπεεεεε»!

Αυτά ζω.




Δεν υπάρχουν σχόλια: