"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Σουλτανική πυραυλάκατος δίνει πνοή στον "στρατιωτικό τουρισμό" κάνοντας κρουαζιέρα στα χωρικά ύδατα του ξέφραγου αμπελώνα. Ολγα και Μπουταρούκο επιδότείστε τους τα καύσιμα! Διαφημίζουν τα νησιά μας...

Τουρκική πυραυλάκατος, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, πραγματοποίησε από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου διέλευση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Κυκλάδων, παρακολουθούμενη από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, η τουρκική πυραυλάκατος «ATAK», εισήλθε στις 07:00 σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου και στη συνέχεια βορειοανατολικά μεταξύ Κέας και Κύθνου. Τελικά εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα από το Στενό Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: