"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Mετατρέπουν σε εμπορικό κέντρο το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δημόσιο πάρκο της Κωνσταντινούπολης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση του τελευταίου δημόσιου πάρκου της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί στη θέση του μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Το πάρκο Γκεζί είναι το τελευταίο δημόσιο πάρκο και ένας από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της πόλης. Εκτός όμως από την οικολογική του σημασία, τις τελευταίες επτά δεκαετίες δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε μια από τις πλέον προβεβλημένες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.
 
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε σταθεί μπροστά από τις μπουλντόζες προσπαθώντας να αποτρέψει την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: