"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Σκουπίδια! - Τσίπρα πούλα τα όλα μπας και απαλλαγούμε από την μπόχα, τα σκουπίδια και τους βολεμένους μονιμάδες!



Κανείς δεν μας πιάνει. Τη μια απ εδώ, την άλλη απ  εκεί. Μονίμως στη  σβούρα. Μονίμως πρωταθλητές στον οπουρτουνισμό και την υποκρισία!
 

Ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορεί  την  σημερινή κυβέρνηση. Οπως κατηγορούσε και την   χτεσινή και την προχθεσινή. Οπως θα κατηγορεί και την επερχόμενη  κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος άνθρωπος. Ο ίδιος δημοσιογράφος. Ο ίδιος αναλυτής και  σχολιαστής

 
Μονίμως στην  άρνηση.  Μονίμως  στην καταγγελία. Μονίμως στην απόρριψη. Το εξηγώ:

 
Αν  δηλαδή η κυβέρνηση επιστρατεύσει τους απεργούς,  τότε  καταστρατηγεί  το   ιερό δικαίωμα της απεργίας και «φυλακίζει»  τους απεργούς. 


Αν η κυβέρνηση  προχωρήσει στην  ιδιωτικοποίηση  τότε  «τα ξεπουλάει όλα».  


Αν τους μονιμοποιήσει  τότε «φορτώνει το Δημόσιο και παραβιάζει το  Σύνταγμα»!
   
 
Ο ίδιος άνθρωπος που πιστεύει στα αγαθά  της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι  έτοιμος να  εκτοξεύσει μύδρους  στην υποθετική περίπτωση ιδιωτικοποίησης της συγκεκριμένης  εργασιακής λειτουργίας  των  σκουπιδιών!

 
Δεν τον πιάνεις  πουθενά. Γι  αυτό πιστεύω ότι   υπάρχουν σκουπίδια   ποικίλων μορφών. Τοξικά  σκουπίδια. Ανθρώπινα  τοξικά  σκουπίδια


Σκουπίδι κάθε αίλουρος. 
Σκουπίδι ο υποκριτής. 
Σκουπίδι ο   φοροφυγάς. 
Σκουπίδι ο απατεώνας. 
Σκουπίδι ο  διεφθαρμένος. 
Σκουπίδι ο  ύπουλος και εγωπαθής!

 
Εσύ,  λόγου χάριν, τι πιστεύεις και  τι ακριβώς θέλεις;  


Να  τους μονιμοποιήσει; 
Να τους επιστρατεύσει; 
Να  τους απολύσει; 
Τι ακριβώς πρέπει να κάνει;

 
Γιατί αν  τους μονιμοποιήσει το Σύνταγμα  θα  παραβιαστεί.    Και εκτός των άλλων, μια  τέτοια αντισυνταγματική ρύθμιση  θα ανοίξει τις ορέξεις κι άλλων ομάδων. Γιατί  εσύ και όχι εγώ; Επειδή,  δηλαδή διαθέτεις  ως ακλόνητο επιχείρημα τα σκουπίδια; Επειδή κινδυνεύει  η χώρα από  επιδημίες; Επειδή    είναι  τουριστικά ζημιογόνα η εικόνα  μιας Αθήνας στο έλεος των σκουπιδιών;

 
Και  δεν είναι  μόνο αυτό. Αυτή η απεργία, σε βάθος  χρόνου,  θα λειτουργήσει σε  βάρος και εναντίον  των απεργών. Η αγανάκτηση των πολιτών. Η μπόχα των  σκουπιδιών. Η  ομηρία της  κοινωνίας. Η αλγεινή  εντύπωση που προκαλείται σε όλους από την απαίτηση της  μονιμότητας μέσα σε  συνθήκες γενικευμένης κρίσης και  αφρικανικού καύσωνα. Ολα αυτά μαζί θα καταλήξουν εναντίον   των απεργών!

 
Ετσι  προκαλείται και  βαθαίνει ακόμα περισσότερο  ο  διχασμός στο «σώμα» των  εργαζομένων. Αφού  η μοίρα κάθε εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα  βρίσκεται στο έλεος του  αφεντικού  του. Και με την   σειρά του το  αφεντικό  βρίσκειται κι αυτός  στο έλεος  της Αγοράς, του  χρέους, την πολιτικής  αστάθειας  και  της οικονομικής κρίσης!

 
Τα σκουπίδια είναι το όπλο  των απεργών. Η μπόχα  είναι το «επιχείρημα» των απεργών. Το πλήγμα στον  τουρισμό είναι κι αυτό ένα από τα  βασικά ατού των   απεργών. Με απλά λόγια  όλοι εμείς  σε διαρκή ομηρία από  τους ομήρους της  κυβερνητικής πολιτικής. Εξωφρενικό

 
Εντέλει  ποιος ο  εχθρός; Ο Σκουρλέτης; Οχι; 


Εχθρός  των απεργών, είναι...
 κάθε   φτωχός


Ετσι  ο  ταξικός σύμμαχος μετατρέπεται σε   ταξικό  εχθρό. Πράγμα που σημαίνει ότι με τέτοιες απεργίες, όλο και περισσότεροι πολίτες  των ¨κατώτερων»  στρωμάτων θα εύχονται  τη νεκρανάσταση  της Θάτσερ.  


Τσίπρα πούλα τα όλα μπας και απαλλαγούμε από την μπόχα, τα σκουπίδια και τους  βολεμένους μονιμάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: