"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Οι «αντισυστημικοί»



Κατά καιρούς ορισμένα μέσα και πολλοί Έλληνες λεονταρίζουν ότι είναι «αντισυστημικοί», για να βρεθούν (οι περισσότεροι) μετά από λίγο στην αγκαλιά ενός κόμματος ή ενός ολιγάρχη- ή να διοριστούν σε μια δημόσια θέση στην οποία δεν θα διορίζονταν ποτέ, αν δεν είχαν κάποιο είδος συναλλαγής με το «σύστημα». Το οποίο εξακολουθούν να βρίζουν αορίστως.  


Εννοείται, η τιμιότητα δεν αυτοδιαλαλείται. Το ποιος τελικά «συναλλάσσεται» με κόμματα, Τράπεζες, ολιγάρχες, ή αμφίβολα πρόσωπα αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, μέσα στα χρόνια - κι εφόσον έχει έρθει αντιμέτωπος με τους πειρασμούς του (τους εσωτερικούς και εξωτερικούς).  


Το να περηφανεύεται κανείς ότι είναι τίμιος (ή «αντισυστημικός») στο κέντρο της Αγοράς, δείχνει ανωριμότητα


Πριν κατέβει το φαΐ απ' τη φωτιά, κανείς δεν ξέρει αν είναι καλός μάγειρας. 


Συγχωρείς αυτή την «αντισυστημική» αλαζονεία σε εκείνους που είναι νέοι και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει ο εαυτός τους. 


Όμως εκείνους που εξακολουθούν να την πουλάνε και εκ των υστέρων, ξεδιάντροπα, ενώ έχουν βολευτεί μυστικά ή φανερά στα μαύρα μεγαλεία των πιο χάρντκορ κυκλωμάτων (με κορυφαίο το Κράτος)...
τους περιφρονείς. 


Γιατί σε κοροϊδεύουν μες στα μούτρα σου και δυσφημίζουν κάτι που φύσει είναι χρήσιμο: το να έχει κάποιος όντως δικό του μπαϊράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: