"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Επανάσταση και στα σκουπίδια!!!

Του Γιώργου Κράλογλου


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδίδει τα σκουπίδια στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στους "επάρατους" ιδιώτες.  

Θα μείνουν στο κράτος. Στους δικούς μας πελάτες...


"Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Περιμένω την απάντησή τους". 


Ποιος έκανε αυτές τις "ιστορικές" δηλώσεις που μυρίζουν "ροζ επανάσταση" από την μία άκρη στην άλλη; 


Ποιος άλλος από τον αμετακίνητο επαναστάτη σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη κομισάριο Εσωτερικών που γέμισε την Αθήνα με 10 τόνους σκουπίδια και την Θεσσαλονίκη (ως συμπρωτεύουσα...) με 2 τόνους.


Ο αμετακίνητος στην "ροζ επανάσταση" σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης, που δεν σήκωνε μύγα στο κοφτερό του σπαθί ούτε και για τη ΔΕΗ (ευτυχώς που η ΔΕΗ διαλύθηκε και τον έβγαλε από τον κόπο να την σώσει) και ανέβηκε στη Χαλκιδική να την σώσει από τους δαίμονες του κακού. Από τους "καταπατητές" στις Σκουριές που τόλμησαν να κάνουν επένδυση στην Ελλάδα.


Βροντοφώναξε  "όχι" και στα ιδιωτικά συμφέροντα στα σκουπίδια ο σύντροφος Σκουρλέτης.  Δεν υπέκυψε στις πιέσεις. 


Τη στάση του δε αυτή την "πούλησε" στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αφήνοντάς τους να καταλάβουν πως αν δεν μείνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί... να παραδώσει τα σκουπίδια της Ελλάδας στα ιδιωτικά συμφέροντα!!


Και αυτή η κυβέρνηση (κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωμένη μέχρι τα αυτιά στην κρίση) είναι που, από τη μια, "ξορκίζει" ιδιώτες επενδυτές, επιχειρηματίες, μικρομεσαίους, μικρούς, μεγάλους και νέους επιχειρηματίες χαρακτηρίζοντάς τους "ιδιωτικά συμφέροντα" και, από την άλλη, ψάχνει επενδύσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα θέσεις εργασίας!! 


Ποιος δεν τον είδε. Ποιος το ξέχασε. Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ήταν που επέλεξε, από το βεστιάριο του ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη "μουτσούνα".
Αυτή με το βαθύ χαμόγελο προς τους επενδυτές προς τον επιχειρηματικό κόσμο, προς τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της ΔΕΗ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των υπολοίπων αεροδρομίων και λιμανιών.


Με το ίδιο χαμόγελο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, (με συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα) προσκάλεσε, προχθές, μεγάλες επενδύσεις για να σωθεί η Ελλάδα. 


Και πριν λίγες ημέρες, ο επίσης αναπληρωτής Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, με "μουτσούνα" ακόμη ποιο φιλική στα ιδιωτικά συμφέροντα... χωρίς να μασάει τα λόγια του, παραδέχθηκε πως επενδύσεις και επιχειρήσεις δεν γίνονται από το κράτος. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν από τους ιδιώτες. 


Άρα τι ισχύει για την "ροζ επανάσταση" του ΣΥΡΙΖΑ και τη δίκαιη ανάπτυξη που θα φέρει...;(και ας μην καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί). 


Ας το ξεκαθαρίσουμε όσοι καταλαβαίνουμε από επενδύσεις: 

Οι ιδιώτες επενδυτές και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι, σαφέστατα, η μοναδική συνταγή που χρειάζεται η οικονομία. Και ασφαλώς όχι το κράτος "επιχειρηματίας" με τα πολιτικά συμφέροντα των κομμάτων και τις πελατειακές σχέσεις. 


Αλλά σε αυτό το υποανάπτυκτο και τριτοκοσμικό περιβάλλον (μιας σοβιετίας της κακιάς ώρας) όπου η κομματική συνθηματολογία για ανεγκέφαλους και χαχόλους χαλάνε το επιχειρηματικό κλίμα ας μην ματαιοπονούμε. Δεν πρόκειται να δούμε σοβαρές επενδύσεις και σοβαρούς επενδυτές. 


Υποβαθμίζουμε την επιχειρηματικότητα σε επίπεδο κατακτητή, κλέφτη, συμφεροντολόγου, προδότη και δυνάστη. Και περιμένουμε από τις τοπικές κοινωνίες να υποδεχθούν επενδύσεις και επενδυτές στον τόπο τους. 


Στο περιβάλλον όμως αυτό θρέφονται μόνο οι απατεώνες οικοπεδοφάγοι, εκβιαστές επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, και "πονηροί" της τοπικής αυτοδιοίκησης που ζητάνε "χορηγίες" από τους επενδυτές έναντι "θετικού κλίματος υποδοχής". 


Όταν η κοινωνία είναι αποδέκτης λαϊκίστικων συνθημάτων (για ανεγκέφαλους και άξεστους) όπως τα "δεν θα παραδώσουμε το κράτος σε ιδιωτικά συμφέροντα" και "δεν θα ξεπουλήσουμε το κράτος σε ιδιώτες" κανείς ξένος όμιλος δεν θα κοπιάσει στην Ελλάδα. Εκτός αν θεωρούνται σοβαροί τα γνωστά "νέα τζάκια" της μεταπολίτευσης. 


Εάν δεν είναι έτσι (επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερε αλλαγή από τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό των άλλων) ας μας εξηγήσουν οι σύντροφοι τι θέλουν να πουν όταν μιλάνε για "ιδιωτικά συμφέροντα". Τι διάβολο συμφέροντα είναι αυτά που τα αναθεματίζουμε αλλά και τα προσκαλούμε να επενδύσουν... Εκτός αν η πρόσκληση είναι μπλόφα... Και στο βάθος τους την φυλάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: