"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όταν τα... αντιμνημονιακά σκουπίδια εκδικούνται

Γράφει το ANTINEWS


Φεβρουάριος του 2014 και η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνει μια επική δήλωση. Από εκείνες τις δηλώσεις που γράφουν ιστορία, κι όπως ξέρουμε η ιστορία εκδικείται ακόμη κι αν περάσουν πολλά χρόνια.


Εδώ χρειάστηκε μόλις 3 χρόνια για την εκδίκηση και για να αποδειχθεί πόσο ψεύτες, υποκριτές και άθλιοι πολιτικάντηδες ήταν όλοι εκείνοι που τότε πουλάγανε επανάσταση με την οκά.


«Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», είχε πει η κ. Δούρου και πλέον θα μπορούσε να γίνει το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας. 


Πώς τα μαζεύουν σήμερα τα σκουπίδια οι… αντιμνημονιακοί σύντροφοι της κ. Δούρου; 


Ή μήπως τα μάζευαν καλύτερα οι παλιοί… μνημονιακοί σε σχέση με τους τωρινούς;


Η υπόθεση των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την Αθήνα εν μέσω της τουριστικής περιόδου είναι διαχρονικό πρόβλημα για το οποίο έχουν ευθύνες όλα τα κόμματα. Και πρόκειται για μια υπόθεση η οποία σχετίζεται άμεσα με το διαχρονικό έγκλημα με τους συμβασιούχους, τις υποσχέσεις που δίνουν οι πολιτικοί, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων και τη δημιουργία ενός κράτους που όλο τάζει και μετά βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κακό της εαυτό.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε το μεγάλο λάθος να υπόσχεται μονιμοποιήσεις χωρίς να μπορεί να τις κάνει. Κι από την άλλη, οι εργαζόμενοι αν και ήξεραν ότι υπογράφουν 8μηνες συμβάσεις ήξεραν επίσης κι ότι υπάρχει ένα διαλυμένο κράτος κι ένα πολιτικό σύστημα που θα τους «βολέψει» μια χαρά κι ας πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι.


Απολύτως σεβαστό να θέλει ο κόσμος δουλειά, ακόμη κι αν αυτή είναι τόσο βαριά όσο το να μαζεύεις σκουπίδια. Όμως, άραγε και οι 15.000 που μένουν στο δρόμο σκουπίδια μαζεύουν; Ή μήπως δεν ξέρουμε ότι προσλαμβάνονται, κάθονται πέντε - πέντε στα γραφεία και όταν προκύπτει κενό στο μάζεμα των σκουπιδιών ξαναπροσλαμβάνονται άλλοι συμβασιούχοι και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται;


Είναι λυπηρό να χάνει κάποιος τη δουλειά του, όπως είναι λυπηρό να βλέπει κανείς αυτή την εικόνα σε μια υποτιθέμενη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μια πρωτεύουσα που έχει επέτειο 13 ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στη βρόμα και τη δυσωδία.


Όμως, πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα και με τους συμβασιούχους και με τα σκουπίδια και η ΝΔ πρέπει να κλείσει αυτόν τον φαύλο κύκλο με προτάσεις που θα δίνουν οριστικές λύσεις. 


 Συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων; 


Εκχώρηση σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας; 


Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει για το καλό του συνόλου κι όχι για το καλό τον συνδικαλιστών που ξεσηκώνουν τον κόσμο.


Τα ’χουμε ξανακούσει αυτά για συμφέροντα, για εκχώρηση σε εργολάβους και άλλες τέτοιες συνδικαλιστικές ατάκες.


Γιατί δηλαδή το μάζεμα των σκουπιδιών να πρέπει να γίνεται από δημοσίους υπαλλήλους; 


Γιατί να προσλαμβάνονται 10 και οι 8 να κάθονται στα γραφεία; 


 Γιατί να...
 γεμίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες με ρουσφέτια των τοπικών αρχόντων ή ακόμη και βουλευτών, σε μια χώρα που κόβει τη σύνταξη κακόμοιρων 80άρηδων;


Όσο για τα αντιμνημονιακά και τα μνημονιακά σκουπίδια της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι απλά μια απόδειξη του πόσο «βρομάει» το κόμμα που μας κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: