"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΟΛΑΓΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ¨«Refugees Welcome II» – Η νέα γερμανική κυβέρνηση μας πάει πίσω στο 2015

 

Γράφει ο Παναγιώτης Δούμας

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η «κυβέρνηση του σηματοδότη» στη Γερμανία και έκανε ήδη σαφή την πρόθεσή της να ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς είναι αυτονόητο, ότι ο δρόμος προς τη Γερμανία εξ’ Ανατολών και Νότου περιλαμβάνει ουκ ολίγες χώρες, όπως η διαρκώς δοκιμαζόμενη πατρίδα μας, αλλά εσχάτως και η Πολωνία.

Πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά της, η νέα Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, η σοσιαλδημοκράτης Νάνσυ Φέζερ, ανακοίνωσε την αποδοχή 25.000 Αφγανών από τους 40.000 που ήδη βρίσκονται εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Την ίδια στιγμή η πράσινη νέα υπουργός εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, έσπευσε να επισκεφθεί την Πολωνία και να κουνήσει το δάκτυλο στη Βαρσοβία, μιλώντας για «ανθρώπινη» αντιμετώπιση των εισβολέων που απειλούν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας. Οι ΜΚΟ, οι οποίες δικαίως αντιμετωπίζονται από την πολωνική κυβέρνηση ως αρωγοί των δουλεμπόρων, θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στους λαθρομετανάστες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ε.Ε., ακριβώς όπως η FRONTEX. Και δε χρειάζεται και μεγάλη σοφία για να καταλάβει κανείς ότι σκοπός αυτής της επιδιώξεως είναι να αποτραπεί η απώθηση όσων αποπειρώνται να παραβιάσουν τα σύνορα.

Η βασιζόμενη στις «αξίες» ευρωπαϊκή πολιτική της «κυβέρνησης του σηματοδότη» ανακινεί ουσιαστικά τη χρεοκοπημένη πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, που αιματοκύλησε τα κέντρα ουκ ολίγων ευρωπαϊκών πόλεων – συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου, υποβάθμισε τις ζωές των Ευρωπαίων και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο μέχρι και σήμερα την ασφάλεια και τη ζωή τους, συμβάλλοντας συγχρόνως σε έναν εποικισμό της Γηραιάς Ηπείρου. Μια δημογραφική μηχανική με καθαρά οικονομικιστική βάση, όχι μόνον αδιάφορη για την κοινωνική συνοχή στην Ε.Ε., αλλά πιθανότατα πολέμιός της.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι, ότι το νέο πολιτικό τοπίο στη Γερμανία ενεργοποιεί εις ό,τι αφορά το λαθρομεταναστευτικό ισχυρούς μοχλούς πιέσεως προς τη χώρα μας. Έτσι, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου ο Υπουργός Μεταναστεύεσεως κ. Μηταράκης ηρνείτο τη δημιουργία «ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης», πάγιο αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αλλά και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και ενώ μέχρι και τον Σεπτέμβριο η χώρα μας ήταν μάλλον αναβλητική ως προς το θέμα αυτό, επικαλούμενη την επάρκεια της ελληνικής Δικαιοσύνης και των υπαρχόντων ανεξαρτήτων μηχανισμών, τα πράγματα αλλάζουν ξαφνικά άρδην.

Παρακάμπτοντας ουσιαστικά τον Έλληνα «ομόλογό» της, κ. Μηταράκη, η Κομισάριος Μεταναστευτικού κυρία Γιόχανσον, απέσπασε από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εφαρμογή του «ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης» (ΕΦ.ΣΥΝ. – 8/12/2021). Πρόκειται πρακτικά για το ίδιο πράγμα που ζήτησε η κ. Μπέρμποκ από τους Πολωνούς. Να μπορούν δηλαδή οι ΜΚΟ να αλωνίζουν και να ελέγχουν (!!!) τις συνθήκες υποδοχής και παροχής ασύλου στους… εποίκους της χώρας μας.

Και μην πει κανείς ότι η ανεξάρτητη αρχή θα είναι «δικοί μας», εξειδικευμένοι επιστήμονες με βαθιά γνώση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι...

 

  όπως είχε δηλώσει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Αριστεράς και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου Κορνήλια Ερνστ, «ο ανεξάρτητος μηχανισμός παρακολούθησης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη γνώμη και την εμπειρία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των θεσμών και θα πρέπει να εφαρμόζεται μέσω αυτών των παραγόντων για να διασφαλιστεί η πλήρης ανεξαρτησία από το ελληνικό κράτος» (Αυγή, 10/11/2021). Συγχρόνως, αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός αυτού του πλαισίου, όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της LIBE, κ. Αγκουιλάρ, είναι «η πλήρης συμμόρφωση της Frontex στις απαιτήσεις για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το διακύβευμα;  

Η αποδέσμευση χρηματοδότησης ύψους €16.000.000 προς το Λιμενικό Σώμα… Το Λιμενικό Σώμα, που θα πάρει αυτά τα λεφτά για να… προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: