"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ορθοπολιτική υστερία

Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

 Σε ποιο κατώτατο επίπεδο ανωμαλίας πρέπει να φτάσουμε για να αντιδράσουμε;

    Φανταστείτε μια κυρία να μπει σε δοκιμαστήριο καταστήματος ρούχων για να δοκιμάσει ρούχο και να δει εκεί δύο μεγαλόσωμους μουσάτους άντρες να αλλάζουν ρούχα μαζί με τις γυναίκες. Αυτή τη φαιδρή κατάσταση που σας περιέγραψα έζησε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail» Charlotte Griffiths πριν από λίγες ημέρες, σε ένα Zara του Λονδίνου.

Ενώ στεκόταν με το σουτιέν της και προσπαθούσε να αλλάξει ρούχα, μπήκαν άντρες οι οποίοι «αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες» στο δοκιμαστήριο και προφανώς η ίδια αισθάνθηκε φόβο, αλλά και ταπείνωση για την αξιοπρέπεια του φύλου της. Έγραψε, λοιπόν, ένα υπέροχο άρθρο που περιέγραψε αυτή την αστεία και συνάμα επικίνδυνη εμπειρία που βίωσε.

Η εφημερίδα της προχώρησε σε μια ακτιβιστική ενέργεια που θα σας κάνει να γελάσετε:  

Έστειλε τον ρεπόρτερ Max Aichison, έναν ψηλό, μουσάτο άντρα, να επισκεφθεί διάφορα καταστήματα του Λονδίνου και να ζητήσει ο ίδιος να δοκιμάσει σουτιέν και γυναικεία εσώρουχα σε δοκιμαστήριο για γυναίκες.

Κανένα κατάστημα δεν του αρνήθηκε να δοκιμάσει ο ίδιος σουτιέν μαζί με άλλες πελάτισσες, επειδή ακολουθείται η ορθοπολιτική πολιτική για «σεβασμό στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό»: Αφού ένας άντρας τούς είπε απλά ότι θεωρεί τον εαυτό του γυναίκα, πρέπει οι καταστηματάρχες να εκπληρώσουν κάθε του επιθυμία, γιατί κινδυνεύουν να θεωρηθούν οι ίδιοι ρατσιστές, με επίπτωση στη φήμη και την κερδοφορία της επιχείρησής τους.

Ως πού θα φτάσει αυτό το φαινόμενο ορθοπολιτικής υστερίας, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια του ασθενούς φύλου; 

Ήδη, άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες παίρνουν μέρος σε αθλήματα γυναικών, όπου είχαμε και ευτράπελες καταστάσεις, με ξυλοδαρμό γυναικός από άντρα σε πολεμική τέχνη, εκτίουν την ποινή τους σε γυναικείες φυλακές, όπου υπήρξαν φαινόμενα βιασμού από τους ίδιους σε συγκρατούμενές τους, και διάφορες πραγματικά θεοπάλαβες καταστάσεις που δείχνουν την ολοκληρωτική έκπτωση ηθών και μέτρου που βιώνουμε ως δυτική κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ποιο κατώτατο επίπεδο ορθοπολιτικής ανωμαλίας πρέπει να φτάσουμε, ώστε να καταλάβουμε πως...

 

 οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, τα οποία είναι αποτελέσματα πίεσης από συγκεκριμένες, άκρως μειοψηφικές ακτιβιστικές ομάδες; 

Εύχομαι σύντομα να ισορροπήσουμε στο μέλλον και να εξιστορούμε τέτοια περιστατικά ως παρεκκλίσεις ενός διαταραγμένου παρελθόντος, καθώς και να επικρατήσει η κοινή λογική, που στηρίζει τον σεβασμό της γυναικείας αξιοπρέπειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: