"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: 3.314.982 λόγοι και ακόμη ένας που ΔΕΝ πάμε σε καθολικό lockdown

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μέσα στον πανικό και την ομίχλη υπάρχει και η πλάκα.

Οι ίδιοι που έκραζαν στα lockdown, τώρα γκρινιάζουν γιατί δεν οδηγούμαστε σε αυτό.

Αν είναι η αντιπολιτευτική τους διάθεση, αν νιώθουν πως βρίσκονται σε οίστρο, όλα καλά, κανένα θέμα.

Μήπως όμως είχαν βολευτεί με τα επιδοματάκια και τις επιστρεπτέες;

Μήπως υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν θα δουν ποτέ ως κέρδη τα λεφτά που πήραν από το κράτος σε κανονική λειτουργία;

Κοιτάξτε όμως πως πάει το πράγμα.  

Δεν είναι πως δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Εμείς ως κράτος προφανώς και δεν έχουμε άλλα δις για στήριξη της οικονομίας, αλλά αν πουν εκεί στην παλιο- ΕΕ, την οποία απορρίψαμε το 2015 με ποσοστό 61%, παιδιά σπρώχνουμε χρήμα στην αγορά και τα κλείνουμε όλα για ένα μήνα, δε θα μείνουν μόνο στα λόγια: θα χρηματοδοτήσουν το lockdown.

Όμως υπάρχουν στην πράξη 3.314.982 λόγοι που μας κρατούν ανοικτούς. Είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι και με αναμνηστική δόση, οι οποίοι και να νοσήσουν θα τη βγάλουν χαλαρά, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του οργανισμού τους.

Πολλοί από αυτούς πήγαν και πριν το εξάμηνο, μιας και αναθεωρήθηκαν οι οδηγίες: το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο και πιο πριν.

Είναι όσοι εμπιστεύτηκαν την Επιστήμη, η οποία ασφαλώς και κάνει λάθη. Πρόσκαιρα, γιατί μακροπρόθεσμα διορθώνεται και δικαιώνεται.

Η Επιστήμη δεν είναι θρησκεία, ούτε ολοκληρωτική ιδεολογία για να λειτουργεί μόνο με βεβαιότητες.  Αντίθετα, μέσω της έρευνας, προχωράει μπροστά. Και κάθε κυρίαρχη θεωρία, πάει άπατη, όταν βρεθούν τα στοιχεία που την αποδομούν.

Τι μας έχουν πει οι ειδικοί από την αρχή της πανδημίας: πως κάποια στιγμή θα βρεθεί μια μετάλλαξη που θα κυριαρχήσει, θα είναι σούπερ μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη, γιατί ο ιός δε θέλει να μας σκοτώσει όλους, απλά προσπαθεί να επιβιώσει.

Αυτός είναι ο ακόμη ένας λόγος που δεν κλείνουμε: τα πράγματα πάνε όπως τα είχαν πει οι επιστήμονες. Οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν τα επιστημονικά σενάρια είναι πολλές.

Πάρτε λοιπόν την Όμικρον και τα πράγματα έγιναν όπως μας τα λένε οι σπασίκλες, που μπορεί να μην κυκλοφορούν με πιστόλια στα μπαρ για να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αλλά αξίζουν της προσοχής μας, μιας και φάγανε τα νιάτα τους να μελετούν το χαοτικό ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Βεβαίως υπάρχει και το χλωροτύρι, αρκεί να είναι πραγματικά χλωρό και όχι νωπό.

Κατά τα λοιπά με μάσκες Κομμουνιστικής Νεολαίας του ΄95 (ΚΝ-95 ή FFP-2)...

 

κάντε και τεστ, όλοι όσοι θέλετε να βρεθείτε από κοντά και ρεβεγιονάρετε χαλαρά.

Καλή χρονιά να έχουμε, το μεταλλαγμένο  2022 θα δώσει τη λύση. Μάλλον…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: