"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Καλά Χριστούγεννα, Έλληνες

 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ

Ξημέρωσε η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Η μέρα που γιορτάζουμε τη γέννηση και την ενανθρώπιση του γλυκύτατου Ιησού.  

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σε καιρούς δύσκολους, όπου όλες οι πατροπαράδοτες ηθικές αξίες βάλλονται από μια χούφτα καλά οργανωμένων δικαιωματιστών.

Ο θεσμός της οικογένειας  υποβαθμίζεται και νέα ήθη με γονέα 1 και γονέα 2 προσπαθούν, πιστεύω μάταια, να επιβληθούν, ενώ οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι προ των πυλών. Βλέπετε, έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματά μας.  

Το να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος είναι περίπου έγκλημα, ενώ αν έχεις «κουσούρι» είσαι μια χαρά.

Η Εκκλησία βρίσκεται περίπου υπό διωγμό, με τους ταγούς της να μην αντιδρούν, αλλά να ασχολούνται με αλλότρια. 

Μέσα σε αυτόν τον ζόφο, καλούμαστε να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Καλούμαστε να γεμίσουμε τους ιερούς ναούς, αν δεν τους… κλείσουν, που θα πλημμυρίσουν από τους θείους χριστουγεννιάτικους ύμνους «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» και «Η γέννησή σου Χριστέ ο Θεός ημών».

Καλούμαστε να γιορτάσουμε τα ελληνικά Χριστούγεννα, όπως μας τα κληροδότησαν ο πατέρες μας. 

Και...

 

θα το κάνουμε. 

Καλά Χριστούγεννα, Έλληνες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: