"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Το ρΟΥβεγιόν του Μπακογιάννη

 


Aν ο Κώστας Μπακογιάννης κολλούσε ένσημα για το δούλεμα που ρίχνει στους Αθηναίους, τότε θα ρέφαρε για το μεγάλο κρατικοδίαιτο σόι του, που ταΐζουμε εδώ και δεκαετίες με την υπερφορολόγησή μας.

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η νέα φάμπρικα του δημάρχου είναι εποχική -εορταστική. Θα ρίξει στον προϋπολογισμό της Αθήνας, που θυμίζει Καμπούλ και βρομάει κάτουρα και κόπρανα από την Ομόνοια μέχρι το Γκάζι, κι από την Κυψέλη μέχρι την πλατεία Αμερικής και τα Πατήσια, μια λυπητερή 215.000 ευρώ για να δούμε στις τηλεοράσεις μας 17 λεπτά από… Ρουβά!

Για την υπερβολική χρέωση της υπόθεσης ο Μπακογιάννης καλύφθηκε πίσω από την ανακοίνωση της Τεχνόπολης (η οποία είναι Ανώνυμη Εταιρία του… Δήμου Αθηναίων), η οποία δεν πείθει. Μας είπε ότι και παλαιότερα τόσο -περίπου- κόστιζαν τα πανηγύρια.  

Λησμόνησε, όμως, να πει ότι η φετινή διάρκεια είναι υποπολλαπλάσια των προηγούμενων ετών. Άλλο τρίωρο πάρτι με κόσμο, σεκιουριτάδες και πολλές μπάντες κι άλλο 17 λεπτά μόνο με Ρουβά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τον δικαιολογημένο σάλο, αντί να ακυρώσει την μπουρδίτσα του και να ζητήσει συγγνώμη, βγήκε με ύφος μπλαζέ και επιθετικούλι στο facebook για να ζητήσει τα ρέστα, γράφοντας: «Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου».

Και ποιος είπε του Μπακογιάννη ότι ο κόσμος για να διασκεδάσει και να χαμογελάσει στην αρχή του χρόνου περιμένει να δει σε χρυσοπληρωμένο βίντεο μπαγιάτικη ποπ τύπου Ρουβά;  

Θα μπορούσε ο δημότης να κάνει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ένα διπλό κλικ σε βίντεο του Ρουβά στο διαδίκτυο από τη δεκαετία του ’90 και του 2000, όταν ο καλλιτέχνης ήτο στα ντουζένια του. 

Κι αν θέλει τόσο πολύ ο Μπακογιάννης να τραγουδήσει ο Ρουβάς στην αλλαγή του χρόνου...

 

 ας τον πληρώσει από την τσέπη του

Λεφτά έχει, άλλωστε. Αν κάνει κάτι τέτοιο, ουδείς θα φέρει αντίρρηση – τουλάχιστον για το οικονομικό σκέλος του πράγματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: